Last news in Fakti

30 Август, 2016 10:43 2 339 7

Играчи на страйкбол, облечени в руски униформи, ядоха бой

  • страйкбол-
  • латвия-
  • бой
Играчи на страйкбол, облечени в руски униформи, ядоха бой - 1

Полицията на Латвия е набила група младежи, които са играли на страйкбол в униформи, напомнящи тези на руските военни.

Единият от пострадалите, Сергей Росликов разказва пред радио "Балтком", цитирано от "Газета.ру", че полицията е действала по сигнал на местни жители, които са съобщили, че въоръжени правят подозрителна тренировка.

"Въобще не се представиха, втурнаха се сред нас, свалиха ни на земята и ни поставиха превръзки на очите. Нищо не успяхме да разберем", казва Росликов.

Полицаите са наредили на младежите да не се събират заедно и са им обещали да ги държат под око.

От полицията съобщават само, че техните служители са извършили проверка, при което са видели хора, облечени в армейската униформа на Русия и притежавали оръжие, което не се отличавало от истинското.

Страйкболът е военна игра, при която играчите се елиминират, удряйки се един друг с топчета, обикновено пластмасови с диаметър 6 милиметра, изстрелвани от имитация на огнестрелни оръжия. Отличава се от пейнтбола главно по това, че топчетата не оставят видими следи, оръжията наподобяват повече истинските и оборудването е по-евтино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумба

    1 0 Отговор
    Брей, ако бяха с наподобяващи американски униформи и се стрелят, нямаше ли да извикат полиция? Или тогава полицията щеше да им помогне в престрелката с другия отбор...

    Коментиран от #2

  • 2 technoir

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кумба":

    Може би има връзка с това къде разправят че ще ги прегазват и окупират пак и със субитията в Молдова, Грузия и Украйна :)
    Нистина странно че младежа в руска униформа случакно се казва Сергей, а не Солвейг примерно.

    Коментиран от #4

  • 3 До 2 чичкджииия

    1 0 Отговор
    И кога Русия е казвала че ще ги превзема и мачка бе тролейййй соросоиден.....напротив-казват че повече не им трябват тьртеи да ги хрантутат-нека Е.С.да им бере грижата...А поне като спамиш да е малко по-разумно...разбирам че ти трябват пари,ама не падай толкова ниско
  • 4 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "technoir":

    Това е затова че те са вече демократична страна член на ЕС и не могат да търпят хора които изглеждат по различен начин. Е ако не са с знаме с цветовете на дъгата и да пропагандират разврат и содомия.
  • 5 onq s konq

    1 0 Отговор
    Не може руснаци сдобили се с паспорт на чужда държава и ръфащи хляб от ръката й да разиграват във военни униформи "победоносни" сценки от Втората Св война ,особено в момент на противопоставяне на Русия и Западната демокрация.Това е все едно нашите турци да си "играят" на башибузук пред обществеността!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зомбиран вива

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Можеш ли да натискаш клавишите на клавиатурата с нос?
Новини по държави: