30 Август, 2016 14:51 1 416 3

Оланд: Турция рискува ескалация в Сирия

  • турция-
  • франсоа оланд-
  • сирия

Той призова за връщане на масата на преговорите

Оланд: Турция рискува ескалация в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Противоречивите интервенции на Турция и Русия в Сирия може да предизвикат ескалация на конфликта. Това бе заявено от френския президент Франсоа Оланд, цитиран от Zee News.

„Тези интервенции носят риск от по-голям пожар“, заяви Оланд. Той говори на среща на дипломатическия корпус във Франция. Френският президент призова за „спешно“ успокоение на боевете. Това става след сблъсъците между турските и кюрдските сили в региона.

Оланд призова Русия да не игнорира обвиненията за атаки с химическо оръжие, извършени от правителствените сили в Сирия. Той призова Москва да подкрепи резолюцията на ООН срещу химическите атаки.

Той заяви, че разбира действията за обезопасяване на турската граница от страна на Анкара. Оланд обаче е притеснен от сблъсъците с кюрдите, които се борят със силите на Ислямска държава.

„Важно е да се върнем към преговорите. Това е важно за всички страни“, заяви Оланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ти да мълчиш, и без тва си безгласна буква в цялата игра.
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    Що? Франция като се намеси с въздушни удари конфликта намаля ли?
    Аман от политически коректни празнодумци.
  • 3 Някой

    0 0 Отговор
    Пращай легиона иначе няма оправия с тая ислямска сган.
Новини по държави: