Last news in Fakti

1 Септември, 2016 05:00 1 049 0

Елитът на Републиканската партия ще гласува за Хилъри

  • сащ-
  • президентски избори-
  • републиканската партия-
  • републиканци-
  • доналд тръмп-
  • тръмп-
  • клинтън

Повече от 110 консервативни републиканци обявиха, че няма да подкрепят Тръмп

Елитът на Републиканската партия ще гласува за Хилъри - 1
Снимка АП/БТА

Поне 110 републикански лидери няма да гласуват за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ. Това показва анализ на в. „New York Times“.

В даден момент много традиционни републиканци достигнаха своята точка на пречупване.

В продължение на месеци консервативният елит на Републиканската партия бе замлъкнал, следейки издигането на Доналд Тръмп.

Отегчени и ядосани от гръмките и бомбастични изказвания на Тръмп, неговото надменно поведение и липсата му на лоялност към партията, традиционни републиканци до голяма степен стояха настрана от първичните избори.

Сега обаче, когато Тръмп официално бе избран за кандидат на републиканците, все повече и повече сигурни гласове започват да се оттичат в канала и все по-голям брой партийни членове, закърмени с идеите на Републиканската партия започват да разчупват мълчанието: Те не могат и няма да гласуват за Тръмп през ноември.

Сред високопоставените членове на партията, които окончателно са обърнали гръб на своя кандидат, са настоящи и бивши членове на Конгреса, губернатори и високопоставени длъжностни служители от администрацията на Ррепубликанската партия. С мъка тези истински републиканци са заявили, че ще гласуват за Хилъри Клинтън.

В началото на август 50 изтъкнати експерти по сигурността от партията описаха Доналд Тръмп като некомпетентен да ръководи страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА