31 Август, 2016 22:14 781 0

Британските църкви затягат сигурността

  • великобритания-
  • сигурност-
  • мерки-
  • църкви

Издадени са препоръки за слагането на камери

Британските църкви затягат сигурността - 1
Снимка: БТА/ AP

Ново ръководство за сигурност е изпратено на всички църкви на територията на Великобритания, съобщи Би Би Си. Мерките се затягат след убийството на френския свещеник Жак Амел от екстремисти.

Отправени са препоръки, сред които и такава във всяка една църква да бъдат инсталирани системи за видеонаблюдение. Властите предупреждават, че храмовете в по-малките населени места са изложени на по-голям риск.

От 1996 година насам във Великобритания са били убити осем свещеници при нападения с хладни оръжия.

Рискът от нападение се е увеличил след бруталното убийство на френския свещеник в предградие на Руан, намиращ се в северната част на Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: