Last news in Fakti

1 Септември, 2016 17:07 3 326 13

Нов провал на SpaceX с Фалкон 9

  • spacex-
  • фалкон 9-
  • космическа ракета-
  • ракета носител-
  • тест-
  • falcon 9

Ракетата е избухнала при излитане

Нов провал на SpaceX с Фалкон 9 - 1
Снимка: Туитър

Експлозия е станала на една от тестовите площадки на американска авиокосмическа компания SpaceX във Флорида, съобщи в. "Дейли Телеграф".

Инцидентът е станал по време на поредния тест на безпилотната ракета-носител Falcon 9, на която НАСА възлага големи надежди да намали разходите, свързани с доставки до Международната космическа станция (МКС).

Рутинният тест, който трябваше да се проведе в Кейп Канаверал в събота, е бил изтеглен за днес.

Експлозията е станала малко след 9 часа сутринта, съобщава НАСА. 

Говорителят на SpaceX Джон Тейлър излезе с изявление, в което съобщи, че никой не е бил ранен при инцидента, но ракетата и товарът ѝ са били унищожени.

Съобщава се още, че ракетата е била пълна с гориво, когато е настъпил взривът.

Службата за управление на извънредни ситуации Бръвард публикува в Туитър съобщение, в което описа инцидента като "катастрофален неуспех", но заяви, че няма заплаха за широката общественост.

Сгради на разстояние от няколко километра са се разтресли от първоначалния взрив, който е бил последван от няколко по-слаби експлозии.

Ракетата е трябвало да изпрати в космоса израелски комуникационен спътник, на стойност 195 милиона долара, този уикенд.

SpaceX е една от двете компании, които извършват доставки до Международната космическа станция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 0 Отговор
    Тия автори не знаят ли че това е изключителната нация с най напредналите технологии и най развита икономика.

    Все пак трудно е на борч да се изстрелват ракети. А пък може и космосът да е крив.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССР

    3 0 Отговор
    Бе хамериканци я си купувайте Руски ракети щото са сигурни не се занимавайте с неща дето не разбирате! И ракетите им като колите им: лъскави и некачествени!
  • 4 Бай хой

    3 0 Отговор
    Дао видим как янките ще отговорят на поредната руска агресия? От украинското разузнаване са доложили на президента на украйна който е поискал свикване на съвета за сигурност при оон че колони от руски танкове са заобиколили кейп канаверал, също са били дислоцирали 250 000 руски военни от западния, южния и източния военен окръг около кейп канаверал и веднага след инцидента са се прибрали обратно в поделенията си. Военните са били без опознавателни знаци - така наречените зелени човечета. Онова нещо от Българското президентсво е призовало европейската комисия да защити България от тази нагла руска агресия.
  • 5 Vladimir Ivanov

    2 1 Отговор
    Тия как се гаврят с хората.Онова уж успешно кацане на обратен ход на ракета, без звук, снимано сякаш от камера на телефона, беше пълна пародия.И преди него уж правили др опити, неуспешни и после айдеее успех, да ама друг път.И сега така, зарибяват, уж опитват, не се получава, но прогресират и след някой друг месец урааа, ей го успешния опит : ))) Колко наивни хора има по света, не спирам да се очудвам.
  • 6 мурукбук

    1 0 Отговор
    А на Зуката не му ли е залепнала джуката сега :) Не трябваше ли с тая ракета да изтрелят първия спътник на Фейсбук с който да уловят и поробят още много души свободни !?

    "Първият сателит на Facebook, създаден в партньорство с френската компания Eutelsat, е сърцевината на проекта Internet.org, който трябва да вкара още 1 милиард души във Facebook"
    "Ще продължим да свързваме целия свят, дори ако това означава да отидем извън нашата планета", коментираше Зукърбърг.

    Греда!
  • 7 goni

    2 0 Отговор
    Айде сега! Ракетата гръмнала!:) Отде знаят като никой не е пострадал! Значи няма очевидци!:) А, и да има трудно се откриват! Това са странични ефекти, които в никакъв случай не пречат на Публично-Частното партньорство в усвояването на Космоса!
  • 8 американски гении

    0 0 Отговор
    НЕКАДЪРНИЦИ
  • 9 Jek

    2 0 Отговор
    Само да допълня извън темата- фейсбук НЕ е задължителен. Аз съм си премахнал акаунта, щот ми писна на дедовия- кой пие, кой яде, кой кво си купил, кой кого е.ал и т.н.
  • 10 Де юре

    2 0 Отговор
    Няма го Фон Браун да им прави ракетите! И от МКС каубоите ще се прибират на Земята на...автостоп (май трябва да е космостоп), ако ги качат руснаците.
  • 11 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    ееее има повод за радост в путиновите редици :)!то тва ви остана да гледате успелия съсед и да се молите да му се спука гумата на колата,а при първа възможност и да я надерете :)!

    Коментиран от #12

  • 12 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Първо САЩ не ни е съсед, второ никой не се е молил да им се спука гумата-респективно да им гръмне ракетата, трето никой не и е драл корпуса-ако не вярваш питай НАСА. Четвърто, имаш невероятен късмет, че не си ми комшия.
  • 13 Митко

    0 0 Отговор
    Да не стане и с нашия спътник на Булсатком това БНБ както с амоса