Last news in Fakti

1 Септември, 2016 21:47 1 893 3

Превземането на Каракас не мина по план

  • каракас-
  • николас мадуро-
  • венецуела-
  • протест-
  • референдум-
  • сваляне от власт-
  • опозиция

Президентът на Венецуела се подигра с протестното шествие

Превземането на Каракас не мина по план - 1
Снимки АП/БТА

Хиляди опозиционери излязоха по основните улици на венецуелската столица Каракас, за да поискат референдум за свалянето от власт на президента Николас Мадуро.

Те искат да окажат натиск върху избирателните власти, които да позволят общественото допитване да се проведе до края на годината.

Протестиращите скандираха: "То ще падне, то ще падне, правителството ще падне."

Стотици национални знамена и плакати с лозунги като: "Ние сме 30 милиона причини да бъде свален (Мадуро)", се развяваха в тълпата.

Демонстрантите, които президентската администрация обяви, че са не повече от 30 000, бяха дошли от всички краища на страната.

Сред участниците в шествието, за което организаторите се надяваха да събере над 1 милион души, за пореден път присъстваха около 100 души от местни племена. Те са пристигнали в Каракас в сряда, след като са пътували повече от 600 километра от тропическите гори на Амазонка пеш, с кану и с автобус.

"Дойдохме, за да се види дали те ще освободят политическите затворници", каза един от племенните водачи.

Превземането на Каракас не мина по план

По време на протеста, който протече под засилено полицейско присъствие, най-малко 7 журналисти не са били допуснати да влязат във Венецуела, съобщи АП.

Базираният в Ню Йорк Комитетът за защита на журналистите обяви, че на репортерите е било казано, че нямат правилната правителствена акредитация като журналисти.

Докато протестното шествие се движеше по улиците на венецуелската столица, президентът Мадуро държа реч пред свои привърженици. Той се подигра с протестиращите и каза, че едномилионният им протест е имал слаба избирателна активност. 

Макар днешната антиправителствена демонстрация да приключи,  противниците на президента Николас Мадуро се зарекоха да се върнат на улицата през следващите няколко дни.

Исус Тореалба, генералният секретар на алианса Демократично единство, призова за нова демонстрация на 7 септември.

Пред събралото се множество той заяви, че "днес е началото на последния етап от нашата борба."

Превземането на Каракас не мина по план


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Цената на петрола падна, бюджета не мой са закърпи, резнаха им малко от социалния пакет и тия веднага ревнаха. И като го свалят от власт следващия какво ще направи.
  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Кво объркаха тука ЦРУ-то?
  • 3 дар

    0 0 Отговор
    Следващия Президент какво ще направи ами ще и го набута с американски четвъртит да не превърта, после ще има да плачат за Мадуро, както ние за бай Тошо