Last news in Fakti

2 Септември, 2016 09:32 1 134 1

Ердоган се закани на терористите

  • реджеп ердоган-
  • терористи-
  • турция

Той заяви, че Турция няма да допусне терористичен коридор по границите си

Ердоган се закани на терористите - 1
Снимка: БТА/AP

„Турция няма да позволи създаването на терористичен коридор по южната си граница.“ Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от агенция „Анадола“.

Той визира присъствието на Ислямска държава и кюрдските милиции по границата със Сирия на страната.

„Всички трябва да знаят, че ние няма да позволим създаването на терористичен коридор по нашите граници. Ние не можем да се преструваме, че не знаем за ракетния обстрел по турски градове от сирийския Джараблус“, заяви Ердоган.

Турция започна антитерористична операция в Сирия през миналата седмица. Целта е границите на страната да бъдат прочистени от терористично присъствие.

Ердоган заяви, че борбата с тероризма ще е основна тема по време на срещата на Г-20. Той заяви, че Анкара ще изрази желанието си за изтласкване кюрдските групировки, представителите на организацията на Фетхулах Гюлен и Ислямска държава от границите на страната.

По време на срещата Ердоган очаква срещи с руския президент Владимир Путин и американския държавен глава Барак Обама. Форумът ще се състои на 4-ти и 5- ти септември.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българе

    0 0 Отговор
    Голям лидер ви казвам..отстоява си турските интереси и пред Русия,и пред Европа и пред Щатите..Бравоо
Новини по държави: