3 Септември, 2016 07:30 1 141 0

КНДР се възползва от ученията в Южна Корея

  • кндр-
  • учения-
  • южна корея

Това бе обявено от Пак Кън Хе

„Северна Корея използва съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея за своите цели.“ Това бе заявено от южнокорейския президент Пак Кън Хе, цитирана от РИА Новости.

„Северът демонстрира силна реакция спрямо ученията, но в други ситуации не е показвала такава. Мисля, че е нормално една армия, която защитава сигурността на своите граждани, да провежда подобни учения. Тези учения се провеждат по прозрачен начин, с присъствието на международни наблюдатели. Те са в отговор на провокации от Северна Корея, заяви Хе.

Тя не поясни как точно в Пхенян използват ученията в своя полза. Президентът обаче припомни, че Северът не спира да разработва ядрени оръжия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА