4 Септември, 2016 15:38, обновена 4 Септември, 2016 19:50 5 890 22

Гаф след кацането на Обама. Не може да слезе от самолета

  • гаф-
  • кацане-
  • барак обама-
  • стълби-
  • китай-
  • самолет

Американски журналисти бяха навикани от китайците

Гаф след кацането на Обама. Не може да слезе от самолета - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Гаф беляза пристигането на американския президент Барак Обама в китайския град Ханджоу, където се провежда срещата на върха на Г-20, съобщи „Вашингтон поуст".

Самолетът на държавния глава кацна безпроблемно, но след това се оказа, че няма стълба, по която да слезе US лидерът. Наложи се Барак Обама да използва алтернативен изход. Той не полза и предвидения за целта червен килим.

Според китайското издание South China Morning Post, което се позовава на чиновници от МВнР на Китай, издънката е станала по вина на американската страна, която е отказала предложената стълба.

На пистата се стигна и до размяна на реплики между китайски официални лица и журналистическия екип на Обама. Домакините забраниха на репортерите да бъдат близо до него при слизането му – традиция, съпътстваща всички полети на президента.

„Това е нашата страна. Това е нашето летище“, са изкрещели китайските служители.

Самият Обама коментира по-късно, че е важно представителите на медии да имат достъп до политиците, за да могат да задават своите въпроси. „Не се отказваме от нашите идеали и ценности при такива посещения“, заяви президентът.

Домакините от Китай бяха остро разкритикувани и от германски журналисти. Неправителствени организации пък обявиха, че им е бил отказан достъп до срещата на Г-20.

Срещата в Китай ще е последната подобна за американския президент Барак Обама, чийто мандат е към своя край.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    едно изречение от четири пет думи и ще сглабят телевизори модел 2015 и сед 300 години.достатъчно е обама да излезе от тв то и да каже :китаи е страната на злото не работете повече там.
    лошото е че после пак ще трябва да ги храним като се разбягат ,нагоре надолу,а са много.

    Коментиран от #2, #3, #5, #6, #8, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    ама ти верно си сериозно болен :)))))))))
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    още един път ако я напишете тази новина, ще ви е за пръв път
    http://fakti.bg/world/200725-kitaiskite-domakini-na-g-20-negostopriemni
  • 5 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    ти винаги се изси.аш под всяка статия за Русия и Китай, каква ти е целта? И ако кажеш че не си трол какъв си?

    Коментиран от #12

  • 6 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Я кажи разбирачо, китайците със скръстени ръце ли ше гледат чернилката, ако каже "китаи е страната на злото не работете повече там. Американците къде ще си произвеждат евтините стоки, дето хем да има нужната работна ръка, хем и суровини?! Може би в Русия ще си преместят фабриките?!

    Коментиран от #11

  • 7 кроко

    1 1 Отговор
    Пффф, докато напиша долния коментар за 2-3 минути и някакци на трола му цъфнаха 18+, а на другите им цъфнаха минусите. Неее, хич няма тролове с по няколко ника дето тролят аз форумите за смешни центове!

    Коментиран от #10

  • 8 До тролчо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Тролчо, Китай са най-големиият кредитор на САЩ. Ами ако Китай кажат "дате си ни заемите", САЩ какво ще правят, ще трябва да продадат 2-3-3 щата!

    Коментиран от #13

  • 9 Де юре

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    можеше малко по-скромно да го дадеш. И без туй нищо не ти се разбира от поста!

    Коментиран от #14

  • 10 гадател на карти

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Нека пишат, те явно не знаят какво е станало... Виновни са именно "умните машини". самолета на сър Обама е именно такава високоинтелигентна система. И ролбота машина на спиране на летището е казал - Даваш бакшиш? , а Обама казва - Няма бакшиш! Ти машина, ти самолет! Отваряй врата! А самолета пак - Даваш бакшиш? Не даваш бакшиш, нема отваря врата! Тогава Обама му казва - Няма отваряш врата, но има ракета "Пейтриът" на връщане и за скрап! Самолета бързо отвръща - Слизай тогава, че не иска на скрап! И Обама тръгва да слиза, но нема стълба. Тогава излиза от резервен изход. Самолета виновен! А китайци учуудили мен? Що за посрещане? Човек трябва да бъде любезен към такива официални гости! Друг е въпроса, че политици и военни си пускат удари в гърба. Но все пак учтивостта е кралска особенност! Затова трябва да сме учтиви, дори към смъртни врагове! А Обама е Президент, не Господ на САЩ - там толкова много хора вземат решенията, вярно Президенто има власт, но не е всесилен. Все пак можеше да му докарат стълба и да го посрещнат както подобава по протокола? Това е протоколна среща, където се разискват доста спорни неща от световно значение. Ако Обама се обиди, дори да подшушне на някоя корпорейшън да намали инвесмънт плана в Чинай, и да инвестира в Афлика Конго, това би намалило печалбите на Чинай и увеличило вероятно и безработицата... .Но доколкото виждам Обама е широко скроена личност, което лично ме кефи, защото това показва комплексно весел кхериктър, а не войнственност като на Буш.... Китайците са показали нелюбезност, а това не е китгайска традиционна черта. Даже древните мандарини и гейшите им са спазвали това правило протокол. Когато дойдел дори друг враг на този мандарин, бивал нагостен, напоен, подслонен дори му правели гейшите денс-спектакъл. А след като си тръгнел войната пак почвала. Имали са чест хората....преди да се пръкнат нинджите и да почнат да ги наемат за вендети.... Но все пак това е Президент на една от най-влиятелните срещи в света - Г-20. Докато на Г-8 се събират малцина, тук кръга е доста разширен, следователно и въпросите за дискусия повечко... Срещата е от световно значение. Ако аз бях, щях да вдигна един хеликоптер да свали Обама с каляска на килима и да го посрещна с оркестър. Все пак етикета задължава. То ние май нямаме хеликоптери вече, но китайците имат на кило. те всичко имат на кило тия китайци май?
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    свят шрок,кев ти бразилия кеф ти индия,кеф ти мексико,индонезия ,виетнам,пакистан...

    Коментиран от #16

  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    антоне ,ти скъпи вземи се регистрираи първо преди да ми даваш акъл къде да пиша или да не пиша,когато го направиш ще се види и ти къде пишеш предимно и кво.лесно е като анонимен да спамиш !

    Коментиран от #17

  • 13 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "До тролчо":

    китаи си получава главницата и лихвата и ако реши може да си продаде заема на други,но не го прави макар че уж мрази сащ и чака да фалира :)))!
  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Де юре":

    абе не се разбира ама виж колко се насъбрахте да го коментирате :)!то коментарите ви са върха на простотията ,но тва не учудва никого ,все пак се знаем вече .групата за спам на другаря путин срещу 2 и 50 не може да избяга от нивото си!
  • 15 КУКУ

    0 0 Отговор
    Неправителствени организации пък обявиха, че им е бил отказан достъп до срещата на Г-20. Това вече наглост,знаем какви сте...НПО -та
  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    От изброените от теб държави само Индия е евентуална алтернатива на Китай по работна сила. Обаче традициите на индийците и нямат нищо общо с тези на китайците, а работоспособността им (тоест производителността) им е на другият край на класацията.

    Смяташ ли, че случайно избора да е паднал някога на Китай, привсе че е комунистически, че корпорациите не могат да регистрират 100% чуждо представителство, фирма, завод и да държат 100% от капитала му.

    Защо тогава американските корпорации не са предпочели "услугите" на бившата колония на най-големият си приятел Англия? Със сигурност там щеше да им е доста по-комфортно.

    Китай няма алтернатива откъм производителност/разходи/заетост, а Запада няма къде другаде да преместят заводите си. (да не говорим, че дори не са техни, а са съсобственици).

    ... или си мислиш, че САЩ се могат да върнат изобщо някакво производство обратно при себе си? И каква ще е себестойността на крайният продукт? Или ще смъкнат стандарта на заплащане?

    "китаи си получава главницата и лихвата"...и колко още им остава да се изплатят? хахахахах
    Добро разсъждение, само дето е статично, а не динамично. А обратно на написаното от теб, САЩ вместо да изплуват от погасяването на кредитите потъват с всяка година все повече. Веднъж хване ли те кредитната спирала вървиш само надолу.

    Обикновено не пишеш чак такива глупости, но по отношение на Китай бая се оливаш.

    Коментиран от #18, #20, #21

  • 17 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Ти не ми давай акъл къде да се регистрирам, кажи каква ти е целта да? Трол ли си?
  • 18 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Така е, под всяка статия за Китай се изси.а трола. Голяма злоба е насъбрал, ха ха.
    Троле(до ком №1) гледай си собствената къща, като станеш нещо повече от другите тогава ръси мозък. Знам че ще ме пратиш в Китай, затова и аз те пращам зад океана, еднопосочен. ха ха
    Понамали малко злобата, да не наплюеш компа без да искаш, ха ха

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    антоне ти няма как да ми даваш на мен наклон на .... като самия ти не спазваш правилата.дали съм трол или не пробваи в реална дискусия ,а не с купешки лафчета ,за злобата или за незнам кво си.да не харесвам комунизма,нито китаи,да харесвам европа сащ нато и???тва ли ми е злобното ?ти кво падаш си по комнетата и соца или мразиш сащ щото е модерно сред арабските страни русия и тук?та пак ти казвам трола си ти щото нямаш аргyментирано мнение ,а спамиш!

    Коментиран от #22

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    избртоените от мен държави заедно имат раборна сила колкото китаи че и повече.сащ инвестират и в тях ,един вид дефренцират си инвестициите.дадох ги като пример,но ако искаш смятаи цяла латинска америка,далечния изток целия източна европа цялата турция африка...никаде няма да върнат доларчетата и технологиите на чичо сам подкрепени и с няколко самолетоносача :)!сащ и европеиските им съюзници инвестираха в китаи поради няколко причини едната е щото ако се беше срутил режима в китаи хуманитарната катастрофа нямаше да има аналог в световната история,освен това китаи направи промени които създадоха благоприятни условия за западния капитал ,а и самите китаици се справят блестящо със задачите дето запада им постави.тва обаче не е необратим процес и ако китаи се направи на умен палачинката лесно може да се обърне както и е ставало няколко пъти до сега и китаиците са яли сапа и много добре го знаят.
    и не пиша глупости самото ти предположение е пълна тъпотия ,че сащ били в някаква спирала и щели да фалират щото много задлъжнели :)!не си ли ,помислил че не си по- умен от китаиците дето са набили маса милиарди в американски ценни книжа и знаят много добре ,че сащ няма да фалира и те заедно с тях.дори чисто хипотетично америка да почне да потъва икономически първите дето ще тръгнат да я спасяват са китаиците бе симпатяга ,щото не им се яде само гарнитурата на яденето както го правиха до преди 15 тина години.та ти помисли добре аз ли пиша глупости или ти и ако съм аз що
  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    та ти помисли добре аз ли пиша глупости или ти и ако съм аз що наи -големите баровци на тази планета инвестират основно в сащ ,а ?явно ти си по запознат от тях :)))))))))!
  • 22 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Аз не си падам по комунизма, неутрално си чета новини, но съм те забелязал теб че се изси.аш под всяка една статия за Русия и Китай и злобата ти прозира, за това ти казвам че си трол.
    Това е типично за Ганьо, не си вижда обаче плюе наред.
    Каква дискусия да провеждам с теб бе трол? За какви правила ми говориш и за каква регистрация? само като ти видя осемнадесетте плюса които сам си сложил и си ми ясен. Мислиш че ще накараш някой да ти повярва ли? Ха ха ха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания