Last news in Fakti

4 Септември, 2016 18:31 1 088 0

Стотици деца-бежанци във Великобритания са в неизвестност

  • бежанци-
  • великобритания-
  • неизвестност-
  • изчезнали-
  • деца

Възможно е да са станали жертва на трафиканти

Стотици деца-бежанци във Великобритания са в неизвестност - 1
Снимка: БТА/ AP

Стотици деца-бежанци са изчезнали във Великобритания, разкри „Индипендънт“. Властите нямат представа къде се намират близо 360 непълнолетни и дали са живи.

През последните пет години над девет хиляди непридружени деца са потърсили безопасност в Обединеното кралство. Пътуващи сами или загубили родителите си, всички те са потърсили спасение на Острова.

За този период обаче 360 са в неизвестност. От тях 81 липсват от пет години. Възможно е голяма част от тях да са станали жертва на трафиканти.

След като само дете пристигне във Великобритания, имиграционните и гранични служби имат задължението да информират местната власт. Детето се настанява в специални центрове или в приемно семейство. След това социалните работници са длъжни регулярно да се чуват с него по телефона или срещат в определен ден и място.

На част от децата, обаче, са изгубени дирите. Възможно е и сами да са избягала заради страх от депортиране. По-рано тази година „Европол“ съобщи, че близо 10 000 деца-бежанци в Европа са в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: