4 Септември, 2016 19:48 2 226 2

US системи за залпов огън удариха „Ислямска държава“

  • сащ-
  • залпов огън-
  • турция-
  • ислямска държав-
  • himars-
  • сирия

Американските системи са били разположени близо до турско-сирийската граница

US системи за залпов огън удариха „Ислямска държава“ - 1
Снимка: Wikipedia

Американски системи за залпов огън, разположени на турска територия, удариха цели на „Ислямска държава“, съобщи „Хюриет“.

Системите „HIMARS“ наскоро са били дислоцирани край границата като част от съвместните действия на Анкара и Вашингтон за борба срещу тероризма.

От американското посолство в турската столица разкриха, че на турска територия са били разположени още оръдия за залпов огън.

По-рано през тази година САЩ прибегнаха до тях за по-ефективни действия срещи джихадистката групировка „Ислямска държава“. Турските оръжия имат обсег от близо 40 километра, докато американските – 90 км.

Анкара и Вашингтон са единни по отношение на съвместните действия срещу „Ислямска държава“, но имат разногласия за нападенията срещу сирийските кюрди. САЩ призоваха турската армия да не напада Силите за защита на народа (YPG) по време на операцията „Ефратски щит“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капиш

    0 0 Отговор
    Браво! Тенкс!
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Всъщност това са изоставени катюши от руснаците през Втората световна,които предвидливо са прибрани от янките,пребоядисани са и на мястото на "катюша" е написано нещо на латиница.Мдааа...!
Новини по държави: