5 Септември, 2016 17:54 1 618 2

Меркел пое отговорност за изборите в Мекленбург-Предна Померания

  • германия-
  • меркел-
  • ангела меркел-
  • избори-
  • местни избори-
  • поражение

Тя намира споразумението с Турция за правилно

Меркел пое отговорност за изборите в Мекленбург-Предна Померания - 1
Снимки АП/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел пое отговорност за изхода от изборите за ландтаг в провинция Мекленбург -Предна Померания. Нейната партия Християндемократическият съюз се класира на трето място след партия "Алтернатива за Германия".

"Жалко, защото ХДС се погрижи провинцията да тръгне напред. ХДС не успя да събере плодовете от това. Освен това предизборната борба бе претоварена с теми на федералната политика", каза Меркел.

Тя пое отговорност за изхода от изборите като председател на партията и канцлер. "В очите на хората това не може да се раздели". Сега задачата според нея е да се върне доверието.

Резултатите от изборите в по-малка или по-голяма степен са обидни за Меркел, тъй като тя претърпя сериозен провал в родната си провинция.

Бежанската политика също е допринесла за изхода от изборите в провинция Мекленбург-Предна Померания, но Меркел отхвърли промяна на курса и заяви, че намира споразумението с Турция за правилно.

"Очевидно е, че (изборния резултат) има нещо общо с бежанския въпроса. Въпреки това аз вярвам, че взетите решения са правилни и ние трябва да продължим да работим по тях."

Меркел пое отговорност за изборите в Мекленбург-Предна Померания

Тези избори - които се разглежда като важен тест преди парламентарните избори в Германия следващата година - бяха преди всичко заради нейната политика за бежанците. Цяла година тя настояваше "Wir schaffen es" (Можем да го направим), но германските гласоподаватели не ѝ повярваха.

Най-силна подкрепа, в неделния вот, получиха социалдемократите. Те получиха около 30% от гласовете. За "Алтернатива за Германия" са гласували около 21% от избирателите, а за партията на Меркел – едва 19%.

Резултатите от тези избори накараха германските медии да се запитат дали постът на Меркел няма да се освободи за предстоящите парламентарни избори.

"Колко още изборни катастрофи може да понесе Меркел?", написа в. "Bild" и коментира, че разногласията и все по-ясното противопоставяне вътре в консервативния коалиционен блок може да изригне с пълна сила. Вестник "Sueddeutsche Zeitung" прогнозира "есен на недоволството" за канцлера, а в. "Die Welt" мисли, много от дългогодишните й критици сега ще "махнат маските" и "ще ударят шумно". Изданието "Der Spiegel" пък вярва, че макар тези избори да са ясен "провал" за Меркел, нейната работа в правителството все още не е приключила. "Frankfurter Allgemeine Zeitung" пък твърди, че избирателите са ядосани на "(почти) всички" основни партии, а не само на Християндемократите, най-вече заради глобализацията и "политиката базирана върху компромисни".

Меркел пое отговорност за изборите в Мекленбург-Предна Померания


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 0 Отговор
    ТЯ ПОЕ ОТГОВОРНОСТ -ПОЛИТИЧЕСКА, НО ОБИКНОВЕНИ ХОРА ПОНАСЯТ ТЕЗИ ИДИОТЩИНИ НА БАБА ШМЕРКЕЛИТА - ФИЗИЧЕСКИ..НАСИЛИЕ,УБИЙСТВА ОТ ПРИШЕЛЦИ--АЛАХАКБАРОВЦИ...
  • 2 някой

    0 0 Отговор
    Ще я махнат тая вещица назначена от Вашингтон.
Новини по държави: