Last news in Fakti

5 Септември, 2016 20:47 1 455 0

5 септември: Светът в снимки

  • снимки-
  • свят
5 септември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Парад на цветята се проведе в родния град на световноизвестния художник Винсент Ван Гог. Парадът в холандския град Зундерт всяка година удивлява посетителите с изключителни цветни скулптори, които участниците изработват в продължение на дни.  се провежда всяка година в първата неделя на септември. Флоралните шедьоври върху гигантски подвижни платформи дефилират по улиците на града в първата неделя на месец септември.

5 септември: Светът в снимки

5 септември: Светът в снимки

Приключи срещата на върха на Г-20, която се проведе в китайския град Ханджоу, По време на двудневното събитие, лидерите на най-развитите икономики в света обсъдиха както важни политически, така и икономически въпроси. 11-тата среща на Г-20 за пръв път се провежда в Китай. 

5 септември: Светът в снимки

Новостроящ се четириетажен паркинг рухна в израелския град Тел Авив. В инцидента загинаха двама души, а около 20 бяха ранени.

5 септември: Светът в снимки

Кандидатът за президент на САЩ, издигнат от Демократическата парти - Хилъри Клинтън бърза да се качи на чисто новия самолет, даден на предизборния ѝ щаб. Тя отлетя от летище Уестчестър, щата Ню Йорк към международното летище Кливланд Хопкинс за отбелязването на Деня на труда.

5 септември: Светът в снимки

Мюсюлманите в Бангладеш отдадоха почит и се помолиха за Мир Касем Али, лидер на най-голямата ислямистка партия в страната - "Джамаат-е-Ислами", който бе екзекутиран в събота. Властите в Бангладеш обесиха високопоставения лидер заради зверства, извършени по време на войната за независимост от 1971 г., в която Бангладеш извоюва свободата си от Пакистан.

5 септември: Светът в снимки

Горски пожар бушува близкото в източна Испания. Пожарникарите все още не са успели да овладеят огнената стихия, която гори близо до Валенсия. От съображения за безопасност властите евакуираха принудително около 1000 души. Повече от 200 пожарникари с 65 превозни средства бяха извикани, за да се справят с горските пожари.

5 септември: Светът в снимки

Двоен самоубийствен атентат в афганистанската столица Кабул, отне живота на най-малко 20 души. Първият взрив отекна пред сградата на министерството на отбраната. Вторият бе извършен от атентатор самоубиец, който се взриви сред събралите се на мястото на инцидента военни и полицаи.

5 септември: Светът в снимки

В навечерието на мюсюлманския празник Курбан Байрам в източния пакистански град Лахор се проведе пазар за животни, на който десетки жертвени животни бяха изкупени от местни мюсюлмани, за да бъдат принесени в жертва на Аллах.

5 септември: Светът в снимки

Фрауке Петри, председател на германската дясна популистка партия "Алтернатива за Германия" се два на победата си във вчерашните местни избори в провинция Мекленбург-Западна Померания.

5 септември: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА