Last news in Fakti

6 Септември, 2016 05:45 3 991 16

Путин гради бункери, за да се подготви за ядрена война

  • русия-
  • путин-
  • владимир путин-
  • ядрена война-
  • бункер-
  • ядрени ракети

Според експерти Русия може първа да натисне копчето

Путин гради бункери, за да се подготви за ядрена война - 1
Снимка АП/БТА

Руският президент Владимир Путин тихомълком гради тайни подсилени бункери, в които той, приближените му и лидерите на приятелски страни да могат да оцелеят при ядрена атака, съобщава британското таблоидно издание "Метро".

Бункерите се строят в очакване на следващата ядрена война със Запада, твърдят експерти.

И Русия може да е първата, която ще стреля.

"Русия се готви за голяма война, за която управляващите предполагат, че ще прерасне в ядрена, а те ще са първите, които ще стрелят", заяви Марк Шнайдер, бивш служител на Пентагона, отговарял за ядрената политика, в интервю за сайта Washington Free Beacon.

"Ние не гледаме сериозно на подготовката за голяма война, камо ли за ядрена война", заявява той.

И Русия, и НАТО все още са в състояние да разгърнат ядрена атака в глобален мащаб, а оръжията им са въоръжени и готови.

На практика проектирани така, че да не могат да бъдат спрени, междуконтиненталните термоядрени ракети могат да унищожат градове на другия край на земното кълбо за минути - и моментално да доведат до катастрофална промяна в нашия свят.

Асоциацията за контрол над оръжията, обяви, че "САЩ и Русия все още разполагат с повече от 1500 стратегически бойни глави на няколкостотин бомбардировачи и ракети - много повече, отколкото е необходимо, за да се предотврати ядрена атака - и те се модернизирали своите системи за ядрена отбрана и нападение.

"Ако дори една много малка част от тези оръжия бъде използвана, резултатът ще бъде катастрофално ядрено опустошение."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    2 0 Отговор
    Предполагал бивш служител на Пентагона....ясно-пак жьлти новини даващи само храна на НПО драскачите.
  • 2 Девон

    0 1 Отговор
    Тоя наистина е побъркан! Руснаците трябва да го си го спрът!!!

    Коментиран от #5

  • 3 ЦРУ

    2 0 Отговор
    Е нали трябва да се поддържа митът за врага дебнещ добрата американска демокрация.Иначе няма как да ти отпуснат 600 милиарда бюджет, по голям от следващите 10 държави взети заедно.
    А последните 60 години ясно показват кой се готви и прави войни по света.
  • 4 Трол

    2 0 Отговор
    "Тихомълком строи", да а Щатите биаха камбаната когато ги строяха. Но трябва да се внуши кой е лошия. Защо руснаците изградиха системата "Мъртвата ръка"-Периметър. Тя автоматично задейства атомните оръжия дори, когато Русия я няма. Т.е. някой вече е бил използвал срещу нея ядрено оръжие. Но-"експерти смята, че Русия може първ да натисне копчето". Лоши, лоши рашъни. Само дето късата памет на краварските подлоги забравят кой беше готов първи да започне ядрена война по време на Карибската криза.
  • 5 Кольо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Девон":

    Що да е побъркан? Побъркани са краварите , че си играят с огъня, че не спряха да ровят и да се чудят от къде да му влязат в г.за. Съответно следва естествена защитна реакция.Сега след смъртта на Каримов ако не си наврат носа и в Узвекистан - да не съм Кольо!

    Коментиран от #7

  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    1 1 Отговор
    Мравояда е толкова обсебен от мания за величие че всичко може да се очаква от нето !Добре че се откачихме от скапаните руснаци!
  • 7 другарки и другари

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кольо":

    И за Каримов ли ще плачем?
  • 8 незнайко

    2 0 Отговор
    Защо всички мислят, че Русия се готви за война? За действията на САЩ в това отношение не се говори. Кой настройва украинците срещу руснаците? На колко места САЩ подпалиха конфликти ? Последния е направо срещу цяла Европа с тези мигранти. ЦЯЛАТА СТАТИЯ СИ Е ЖИВА ПРОВОКАЦИЯ.
  • 9 тошибиян

    0 1 Отговор
    е аз ако бях генерал от рвсн отдавна да съм изстрелял си4ките сатани по запада без заповед на своя глава пък нека ракетните им щитове да ги неутрализират хахааа
  • 10 рес еоод

    1 0 Отговор
    време е за рестарт
  • 11 Бастун

    1 1 Отговор
    Руснаците са комплексари. Наистина са опасни.

    Коментиран от #15

  • 12 CCClan

    2 1 Отговор
    Няма лошо - ще изпържат жидомасонската сган и после ще излязат от бункерите да им пуснат една вода ))) Мен ме кефи тоя сценарий! Може заедно с евреите, негрите и циганите да премахнат и чалгата и мутрите ... Кое му е лошото?

    Коментиран от #13

  • 13 Ами да

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "CCClan":

    Каскет, а замисли ли се, че покрай изброените от теб ще изгори и твоят русофилско-атакаджийски г...з, защото България е член на НАТО и ЕС?!?
  • 14 кроко

    2 0 Отговор
    Ооо, щом някой треторазряден британски таблоид го е казал, значи е така! Все пак е взето от напълно достовверното мнение на бивш чистач в отдела по ярдена политика на Пентагона, побликувано в сайта Вашингтонски свободен "бекон" :) !

    Веднага новината да се разтръби на всички тъпи американци и слугуващите им тролове по света!
  • 15 БОСТАНДЖИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бастун":

    ЛОГИЧНО Е ТЕЗИ С ФОРДОВЕТЕ КАДИЛАЦИТЕ И ПОДОБНИ ЧЕТИРИ ТОННИ КАТАФАЛКИ ДА СА КОМПЛЕКСАРИ А НЕ ТИЯ С УАЗКИТЕ ЛАДИТЕ И ДАЧИИТЕ
  • 16 ЧовекОтНарода

    0 0 Отговор
    Крадеца вика : дръжте крадеца
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания