Last news in Fakti

6 Септември, 2016 19:27 1 855 1

Избирателите вярват повече на Тръмп, а не на Клинтън

  • тръмп-
  • клинтън-
  • президентски избори-
  • сащ-
  • проучване-
  • избиратели-
  • хилъри клинтън-
  • доналд тръмп

Според ново проучване републиканецът изпреварва кандидата на демократите с 2%

Избирателите вярват повече на Тръмп, а не на Клинтън - 1
Снимки АП/БТА

Кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп изпреварва опонента си от Демократическата партия Хилъри Клинтън с 2% на национално ниво. Това сочат данните от ново проучване на общественото мнение, проведено от CNN/ORC.

Според анкетата Тръмп води пред Клинтън с 45% на 43%, докато либертарианецът Гари Джонсън събира 7 % от вероятните гласоподаватели, а Джил Щайн от Зелената партия - едва 2%.

Двамата кандидати са си осигурили приблизително равен брой от гласовете на своите партийни привърженици (92% от демократите ще гласуват за Клинтън, 90% от републиканците ще гласуват за Тръмп). Но проучването сочи, че има голяма разлика в подкрепата на независимите гласоподаватели. За републиканеца са заявили подкрепа 49% от независимите избиратели, докато Клинтън е спечелила гласовете на едва 29% от тях.

Според данните жените са по-склонни да дадат подкрепата си за Хилъри (53% срещу 38% за Тръмп), докато мъжете подкрепят Тръмп (с 54% срещу 32% за Клинтън). Сред жените, повече неомъжени заявяват подкрепа за бившия държавен секретар - 73%, в сравнение с омъжените, от които само 36% са склонни да я подкрепят.

Сред мъжете няма подобно разделение - семейни или не, по-голямата част от тях предпочитат да пуснат бюлетина за Тръмп.

Тръмп води пред Клинтън по въпросите, свързани с икономиката на САЩ и тероризма, докато Клинтън го бие по въпроси като външната политика и имиграцията. Според анкетираните, кандидатът на републиканците е по-надежден от бившата първа дама, като цифрите показват, че на Тъмп вярват 50 на сто от американците, докато на Клинтън - едва 35 на сто.

Белите преобладаващо подкрепят Тръмп (55 % срещу 34 %), докато цветнокожите подкрепят Клинтън в съотношение почти 4 към 1 (71 % срещу 18 %).

Ясно личи, че последните трусове в кампаниите и на двамата кандидати, са поставили своя отпечатък върху общественото мнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    До кога ще ни промиват мозъците с тези проучвания, в които няма нищо ВЯРНО? Така се отклонява вниманието за сериозните проблеми.