Last news in Fakti

9 Септември, 2016 05:45 1 130 1

Обама ще отбележи 15 години от 9/11 на церемония в Пентагона

  • обама-
  • 11 септември-
  • пентагона-
  • церемония-
  • атентати-
  • барак обама

При атентатите от 2001 г. загинаха над 3000 души

Обама ще отбележи 15 години от 9/11 на церемония в Пентагона - 1
Снимка АП/БТА

Президентът на САЩ Барак Обама ще изнесе кратка реч по време на церемония в Пентагона в неделя, по случай 15-ата годишнина от атаките от 9/11, съобщи АП.

Белият дом заяви, че министърът на отбраната Аш Картър и Генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, също ще присъстват.

Близо 3000 души загинаха в Ню Йорк, Пенсилвания и Пентагона по време на терористичните атака, извършени от екстремистката групировка Ал Кайда, основана от Осама бин Ладен.

184 души загинаха при нападението над Пентагона, когато пътнически самолет от американските авиолинии се вряза в сградата в Арлингтън, Вирджиния.

Бин Ладен бе убит от американските спецчасти по време на акция в Пакистан през май 2011 г., разрешена от Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Измамна, лъжлива и лицемерна дори спрямо народа си "нация".

    Аполо 11, Кенеди, 11.09.

    Който иска вярва, който не вярва се чуди на другите при наличието на толкова информация и не отговорени въпроси как може да са толкова сляпо вярващи първите.

    Жалко за човешкият живот, който за някой е просто възможност за реализация на болни амбиции!

    "кратка реч" ... дали не е от срам, гузност или от страх "НЕ ЛЪЖИ"!