Last news in Fakti

8 Септември, 2016 14:57 1 335 2

Холандски депутат отказа да се ръкува с Нетаняху (ВИДЕО)

  • бенямин нетаняху-
  • депутат-
  • ръкува-
  • тунахан кузу-
  • видео

Няма да се ръкувам с него, докато се лее кръв в Газа

Холандски депутат отказа да се ръкува с Нетаняху (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Холандски депутат отказа да се ръкува с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху по време на визитата му в холандския парламент.

Тунахан Кузу прибра ръцете зад гърба си и отказа да поздрави премиера. 35-годишният политик е известен с подкрепата си за Палестина и от години настоява Холандия да я признае.

„Докато по улиците на Газа се лее кръв и се убиват деца, ние разстиламе червения килим. Това действие не заслужава ръкуване, а призив #СвободнаПалестина“, написа в социалните мрежи холандският депутат.

Протестът му срещу Нетаняху бе заснет от камерите. Кадрите събраха както неодобрения, така и положителни отзиви в социалните мрежи.

Тунахан Кузу е съосновател на партията „Денк“ (пр. Мисли). Той се изказа остро преди визитата на израелския премиер в страната.

По-рано през тази седмица бившият холандски министър-председател Дрис ван Агт описа израелския премиер като „военен престъпник“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    0 0 Отговор
    Ами прав е човека - насилствено дадена на евреите територия след ВСВ а местните да го духат - ясно е че войната няма да спре докато евреите не освободят това което не е тяхно.
  • 2 brainwash

    0 0 Отговор
    Поредния световен конфликт на интереси на най-големите терористи САЩ и Русия. Израел подкрепян от САЩ, а Палестина и Хамас, подкрепяни от Русия. Интересен факт е, че най-големите мразители на евреите (в съвременната форма на фашизъм и расизъм), са тези които утре тържествено ще празнуват победата над фашизма и редовно наричат другите фашисти.
Новини по държави: