8 Септември, 2016 15:41 1 409 0

Промени във върховете на Казахстан

  • карим масимов-
  • казахстан-
  • сигурност-
  • шеф

Промените в Казахстан стават на фона на внесените в парламента предложения за ново антитерористично законодателство

Промени във върховете на Казахстан - 1

Президентът на Кзахстан Нурсултан Назарбаев изненадващо назначи премиера Карим Масимов за председател на Комитета за национална сигурност, съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на съобщение на официалния сайт на държавния глава.

РИА Новости уточнява, че лично президентът Нурсултан Назарбаев е представил Карим Масимов като нов председател на Комитета за национална сигурност.

За нов премиер е назначен Бакитжан Сагинтаев, който досега беше вицепремиер.

Промените в Казахстан стават на фона на внесените в парламента предложения за ново антитерористично законодателство. Тоима за цел да затегне контрола над продажбата на оръжие и да наложи строг контрол над дейността на религиозните организации, които се занимават с поклонически туризъм до свещените за исляма места.

Промените са предложени от Марат Колкобаев. В момента той е заместник-директор на Комитета за национална сигурност. Интересен факт е, че той през далечната 1984 г. е преминал курс на обучение в тогавашната Академия на КГБ.

Новото ръководство на специалните служби на Казахстан има за цел да не допусне нови терористични нападения в страната.

За смяната на Масимов като премиер се заговори от сутринта. Очакваше се това да стане в петък, за когато беше насрочено разширено заседание на правителството.

Карим Масимов беше премиер от 2007 г. до 2012 г. След това до 2014 г. беше ръководител на администрацията на държавния глава, а от април 2014 г. той отново стана премиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА