9 Септември, 2016 04:59 3 837 14

Модерни прихващачи ще пазят Полша от руските ракети

  • прехващачи-
  • полша-
  • русия-
  • ракети-
  • skyceptor-
  • противоракетна-
  • модерни
Модерни прихващачи ще пазят Полша от руските ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Компанията „Raytheon“ предлага на Полша разработването на нови ракети-прихващачи, предназначени да пазят страната от руските балистични и крилати ракети с малък и среден обсег.

Оръжието, наречено „SkyCeptor“, може да бъде използвано за защита и от други заплахи по въздух, посочва „The National Interest“.

То ще бъде интегрирано към зенитно-ракетните системи „Пейтриът“, които Варшава иска да закупи от американците за защита от нарастващите заплахи в региона.

Русия разположи ракети „Искандер“ край Калининград. Квазибалистичната ракета, предназначена да унищожава вражески противовъздушни установки, ракети и артилерия, притеснява страните от НАТО.

Полша ще стане шестата натовска страна, която ще използва американските системи за противоракетна отбрана „Пейтриът“. Варшава обаче не се задоволява със съществуващите способности на системите, а поиска модернизирани такива – с 360-градусов радар за засичане.

Системите за противоракетна отбрана обаче са скъпи. Много често страната, която е в отбранителна позиция, изстрелва ракети-прихващачи, които са много по-скъпи от тези, срещу които са насочени. Според анализатори „SkyCeptor“ ще промени това.

Ралф Акаба от „Raytheon“ заяви, че интегрирането на „SkyCeptor“ към системите „Пейтриът“ е стъпка в правилната посока, а именно – по-ефективни и евтини ракети за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    А най-лесното, евтино и гарантирано решение на проблема с "руската агресия" е НАТО да се поизтегли малко и да не притеснява руснаците до собствените им граници. Бих го нарекъл гениално просто и ефективно. Само че тъпите смешни поляци ще го вадят голям и те, барабар Петко с мъжете, и накрая въпреки всичките пари дето ще похарчат и цялото лизане на американски задници пак ще лъскат руските ботуши. Нещастници.
  • 2 ГОЙКО

    3 0 Отговор
    ДА НЕ ВИ ДАВА ГОСПОД ДА ГИ ПРИХВАЩАТЕ .
  • 3 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Срещу сатаните лек няма ако ще и радар на 500 градуса да турат хаха
  • 4 ГОЙКО

    1 0 Отговор
    ДА НЕ ВИ ДАВА ГОСПОД ДА ГИ ПРИХВАЩАТЕ .
  • 5 АРПАДЖИКА

    0 1 Отговор
    АМИ ХОРАТА СА ПАТИЛИ И ПРЕПАТИЛИ ОТ БОЛШЕВИШКА И ПЛЕБЕИСКА И ПРОЛЕТАРИАТСКА ЧУМА .И ЕСТЕСТВЕННО ЧЕ ЩЕ ГИ Е СТРАХ.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "АРПАДЖИКА":

    Айде поредния платен-заблуден!

    Я вземи, хитрикс да ни обясниш на нас неуките как точно са препатили?!

    Да кажем, че през комунизма и на нас не ни е харесвало, но вече няма комунизъм, нито Путин иска да ги връща там. Как въобще някой от вас глупаците си представя че Русия ще нападне Европа?! Защо да я напада и какво ще я прави после?! Ще си плаща сама газа дето ще си го продава на новите си територии ли?! Болни мозъци сте троловете, ей........

    А когато поляците са били управлявани от руснаци, и дума не може да става за сравнение между тяхното положение и нашето с турците.

    Но все пак се пробвай да видим можеш ли да измислиш някаква гениална глупост или оригинална лъжа!
  • 8 че го бара

    1 0 Отговор
    Абе оставете ги полячетата! Като искат нека си дадат парите, те хамериканците това и чакат! Ха ха ха!
  • 9 Прехвати

    1 0 Отговор
    Е и да ги прехванат какво от това?! Пак в Полша ще падат и ще се взривяват над главите им. При всяко положение им е гарантирано радиационно замърсяване и негодни за живот територии, води и храни.
    Американците просто искат да си изнесат фронта в Източна Европа и баламите поляци и румънци, кълват на някаква "руска заплаха".
  • 10 ХХХ

    0 1 Отговор
    Русофилистичетата са много забавни - хем пищят, че страшното НАТО много-много плашело рашките, хем твърдят, че НАТО било слаба ракия и само плашело гаргите.
    Айде последно - изберете едно от двете.......

    А на невръстните поклонници на социализЪма мога само да пожелая да идат в Северна Корея или Венецуела за да се насладят на всичките му предимства, бършейки си г.зовете с намачкан вестник с ежедневния портрет на поредния Велик Вожд........
  • 11 ВайВай

    1 0 Отговор
    Най-после някой пиян руснак да натисне червеното копче... Дано на някому после дойде акъля ако остане жив!
  • 12 КГБ

    1 0 Отговор
    Руснаците да насочат ракети срещу истинското зло сащ а не срещу тъпичките поляци защото и те са вкарани насила в тази игра да се самоизбием!!! И американците само да се смеикат и да ни гледат сеира!
  • 13 смех

    1 0 Отговор
    Компанията „Raytheon“ предлага на Полша разработването на нови ракети-прихващачи,
    докото станат русия вече ще има космически ракетни сили и ракетити идват с __ космическа скорост-поне 30 км в сек!!!
  • 14 мъжкар

    1 0 Отговор
    Браво на КГБ за коментара изключително правилен и адекватен.Долнопробните американци опитвайки се да наложат политиката си над всички държави са единствените подчертавамго това единствените в този свят които предизвикват конфликтите.Русия не е нападала никого от втората световна война насам докато Американците ако почна да изброявам държавите които нападнаха и съсипаха цял списък ще стане.Есега господа сами си отговорете коя е империята на злото.Но рано или късно това дрънкане на оръжие ще прерастне в истинска война за която в момента виждаме че тече усилена подготовка.Лошото е че България отново заради НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ които не са руснаци е на грешната страна и ние всички ще го усетим при един евентуален конфликт.Така че извода е следниа ВЪН НАТО И АМЕРИКА ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания