Last news in Fakti

8 Септември, 2016 21:13 1 128 2

ЕС дава дебитни карти на бежанци в Турция

  • бежанци-
  • дебитни карти-
  • ес-
  • турция-
  • помощ

Най-уязвимите бежанци ще получат дебитни карти

ЕС дава дебитни карти на бежанци в Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз обяви плановете си да подпомогне финансово нуждаещите се бежанци, живеещи на турска територия, съобщи „Политико“.

Брюксел ще даде дебитни карти на бежанци в Турция, като се очаква програмата да започне през следващия месец. Тя е част от споразумението между европейските лидери и Анкара за финансова помощ.

Общо 348 милиона евро ще бъдат отпуснати на „най-уязвимите“, обяви Христос Стилианидис, еврокомисар по хуманитарната помощ.

„Бежанците, които имат нужда от хуманитарна помощ, ще получат дебитни карти. На нея ще получават месечни преводи. Ще могат да сложат хляб на масата и да осигурят покрив над главите си, както и да пратят децата си на училище“, заяви еврокомисарят.

През последните седмици се повиши напрежението по оста ЕС – Турция . Анкара настоява да получи безвизов режим за пътувания на своите граждани, докато Брюксел подчерта, че такъв няма да бъде даден, ако не бъдат изпълнени всички поставени критерии.

Турските власти са остро критикувани заради нарушаването на човешките права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    1 0 Отговор
    А за най-дъртите пенсионери в България и за хората в неравностойно ще има ли нещо, или все така ще си я карат?
  • 2 Dolares

    1 0 Отговор
    Ahha me4ti ima ne6tosamo za imigranti visoki steni taka za debitna karta kogato stane6 za tqh rob
Новини по държави: