11 Септември, 2016 14:37 1 300 3

Северна Корея иска да бъде призната за ядрена сила

  • северна корея-
  • ядрена сила-
  • сащ

Пхенян не се притеснява от следващи санкции

Северна Корея настоява да бъде призната от САЩ за легитимна „ядрена сила“, съобщи RTE News.

“Президентът на САЩ Барак Обама усилено се опитва да отрече стратегическата позиция на КНДР като легитимна ядрена сила. Това е толкова глупаво, колкото да се опита да закрие слънцето с длан“, заяви говорителят на севернокорейското външно министерство.

Пхенян проведе петия си ядрен тест в петък. Това накара Съветът за сигурност на ООН да започне работа по въвеждането на нови санкции спрямо страната. От САЩ също обявиха намерения за самостоятелни санкции.

От КНДР обявиха въвеждането на нови санкции като „глупаво. Днес Иран също осъди ядрения опит на страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фронто

    0 0 Отговор
    Както имат право бомби да правят ,така имат правото от глад да умират :Америка,Япония и Ю.Корея да им спират ориза! Съжалявам,но това изнудване по някакъв начин трябва да бъде прекратено!

    Коментиран от #2

  • 2 а ся

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фронто":

    Не твърденията ти , но .... . Защо едни имат право да разполагат с бомби , а други не . Защо едните могат да строят следващо поколение ракети и да се бият в гърдите с това , а други не ? И т.н. . ....
    Нали демокрацията ни учи на друго .
  • 3 Фронто

    0 0 Отговор
    Към _а ся_ _Който не може да се управлява го управляват! Който е опасен за сбе си и околните го завързват. И моля не злоупотребяваите с "Ама при демокрацията,нали всеки е свободен"! Не всеки_лудият не е свободен.
Новини по държави: