Last news in Fakti

12 Септември, 2016 16:24 1 495 0

Заплашва ли болестта президентската кандидатура на Клинтън?

  • хилари клинтън-
  • сащ-
  • президентски избори

Хилари отмени предизборна обиколка в Калифорния

Заплашва ли болестта президентската кандидатура на Клинтън? - 1

Болестта на кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън е сред водещите световни новини. 68-годишната Клинтън неочаквано напусна възпоменателна церемония в Манхатън вчера по повод 15-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г. Тя се почувства зле от горещината, обяви личният й лекар. Бившата първа дама за кратко беше отведена в апартамента на дъщеря си Челси, но след минути се завърна пред обективите.

Хилари Клинтън получи диагноза пневмония. Това е сериозно заболяване, но се очаква тя да се възстанови бързо, предаде Асошиейтед прес. Клинтън все пак отмени предизборното си пътуване до Калифорния.

Случката засили спекулациите от последните дни, според които Клинтън има сериозни проблеми със здравето и те далеч надхвърлят обикновена пневмония. Някои медии дори публикуваха варианти за нейн заместник, ако Хилари се откаже от битката за Белия дом.

Според британския в. „Телеграф“ Клинтън може да бъде заменена от друг кандидат-президент на демократите, но само ако самата тя го пожелае. На този етап няма никакви признаци, че това ще се случи, пише изданието. Вестникът цитира неназован източник от партията на Клинтън, според когото формацията навлиза в „неизследвана политическа територия“.

Според медията, ако Клинтън сензационно реши да се оттегли от надпреварата, тя ще бъде заменена от вицепрезидента Джоузеф Байдън и опонента си в първичните избори Бърни Сандърс. Правилата на Демократическата партия задължават националният комитет на формацията да подбере нов кандидат. Всеки член на ръководството ще има право на един глас, а победата е за получилия мнозинство.

Правилникът не предвижда специално отношение към Тим Кейн - настоящия кандидат на демократите за вицепрезидент, нито към Сандърс. Ако националният комитет номинира политик, различен от Кейн, той ще остане кандидат-вицепрезидент, твърди „Дейли телеграф“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА