Last news in Fakti

12 Септември, 2016 19:18 1 092 0

12 септември: Светът в снимки

  • свят-
  • снимки-
  • светът в снимки
12 септември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Мюсюлманският свят празнува Курбан Байрам. В Саудитска Арабия започна годишното мюсюлманско поклонение хадж. Стотици хиляди вярващи, облечени в бели роби, се стекоха към двата свещени за исляма градове - Мека и Медина. По време на празника, известен и като празник на жертвоприношението, се принася жертва в името на Аллах, чрез който да бъдат изкупени и опростени сторените през годината грехове.

12 септември: Светът в снимки

Тазгодишният фестивал за ретро автомобили „Goodwood Revival 2016“ в английското градче Гудууд, близо до Чичестър, освен със стари, лъскави коли, може да се похвали и с отдадени участници, които изцяло са се потопили в духа на миналото.

12 септември: Светът в снимки

Върховният съд на Индия в понеделник нареди южният щат Карнатака да освободи водите на спорната река, за да достигнат до съседния щат Тамил Наду. Жителите на двата щата влязоха в ожесточени сблъсъци заради невъзможността да се договорят как да споделят водата помежду си. Заради тежките прояви на насилие десетки индийци бяха ранени, а проявите на вандализъм превърнаха много сгради в развалини.

12 септември: Светът в снимки

Китай и Русия започнаха мащабни военноморски учения в Южнокитайско море. Те се провеждат край бреговете на южната китайска провинция Гуандун и в тях участват кораби, подводници, самолети, хеликоптери, пехотинци и бронирана бойна техника. Осем дневното учение е наречено „Морско взаимодействие – 2016”.

12 септември: Светът в снимки

Премиерът на Виетнам Нгуен Суан Фук  посети китайската столица Пекин. Той бе посрещнат от членове на почетната стража пред Двореца на народа (сградата на парламента на площад Тянанмън). Той е на шестдневно посещение в Китай с цел подобряване на икономическите връзки въпреки съществуващите спорове за Южнокитайско море.

12 септември: Светът в снимки

Гръцкият премиер Алексис Ципрас посети остров Тасос, където бе обявено извънредно положение, заради горските пожари, които трети пореден ден унищожават домове и ферми на територията на острова.

12 септември: Светът в снимки

Луксозният "Тръмп Интернешънъл хотел" поместен в една от емблематичните сгради в центъра на американската столица Вашингтон, отвори врати за посетители в понеделник.  Кандидатът за президент на САЩ, който се занимава с недвижими имоти, спечели 60-годишен лизинг от федералното правителство, за да превърне сградата на старата поща, намираща се на Пенсилвания авеню, в хотел. Грандиозното официално откриване на хотела ще се състои през октомври.

12 септември: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА