Last news in Fakti

13 Септември, 2016 08:56 2 055 16

Люксембург остро атакува Унгария

  • унгария-
  • люксембург-
  • бежанци-
  • жан аселборн

Аселборн: Типове като Орбан ни забъркаха в каша

Люксембург остро атакува Унгария - 1
Снимка: АП/БТА

Няколко дни преди срещата на европейските лидери в Братислава министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн поиска Унгария да бъде изключена от ЕС.

"Който като Унгария строи стени срещу бежанците или нарушава свободата на пресата или правото, трябва временно или ако се наложи завинаги да бъде изключен от ЕС", заявява Аселборн за в. "Ди Велт". "Оградата, която Унгария строи, за да спре бежанците, става все по-дълга, по-висока и по-опасна. Унгария не е далеч от това да даде заповед за стрелба срещу бежанците", казва Аселборн.

Според него ако Унгария сега искаше да стане член на ЕС нямаше да има никакви шансове. "Типове като Орбан ни забъркаха в такава каша, че ЕС изглежда като съюз, който претендира да защитава ценности навън, а вътре не е способен да ги защити. И то в страна, от която през 1956 г. стотици хиляди хора избягаха от Съветите в Европа".

В петък държавните и правителствени ръководители на ЕС без Великобритания ще се срещат на неформална среща в словашката столица Братислава, за да обсъдят бъдещето на ЕС след Brexit. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Наглец. 100тици хиляди за 60г не са едно и също като за 1 година. Какво става с местни хора, какво става с домовете и земите им, със спокойствието, с данъците им? Орбан защитава Унгария от наглостта на ЕС и празноглавите му управници. И да, точно заради ЕС управниците Европа пак ще бъде разбита от съюз на отделни държави. УК поведе, точно заради наплива от бежанци. Холандия, Унгария и Скандинавите чакат на опашка. Съвсем реалистично, не е фикция. Никой не пита европейците какво искат, натрисат им диваци и да оцляват в уредените си страни както могат. Е това не знам на кой ще се хареса. Такива хора нямат манталитет на работници, никой не ги иска в бригадата си, от опит го казвам, влачат се, крият се, все се събират на групи да си говорят.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    На тоя сульо му е много лесно да приказва, щото управлява държава колкото Пловдив!
  • 3 Да де

    0 0 Отговор
    Ами то големият лидер по това се познава - дали ще вземе решение да стреля срещу който и да било, нахлуващ в държавата му или да остави собственото му население и държава да бъдат ликвидирани. Май изборът не е много голям, а алтернативата е ясна, а?
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Люксембург държавата град..... Този смотаняк много му знае грозната мутра... Щели да изключват държави... и колко държави накрая ще останете в този пседо съюз бе???
  • 5 ЩРМ

    0 0 Отговор
    Този арогантед педофил не смята ли, че братятя му разказаха играта на мечтата за обединена европа, като я напълниха с мангали с цел да претопят националните самосъзнания? На тях им трябват просто овце консуматори и нищо повече
  • 6 Hans

    0 0 Отговор
    Който като Унгария строи стени срещу бежанците или нарушава свободата на пресата или правото, трябва временно или ако се наложи завинаги да бъде изключен от ЕС"- в този случай да арзкарат американските бази от европа и спрат ТТПИ и всякакво сътрудничество с американските терористи защото те строят ограда с Мексико и нарушават свободата на пресата и словото.

    Коментиран от #8

  • 7 евроиди

    1 0 Отговор
    Нагльо безподобен, толераст, кой сити ве, че ще решавш живота на хората Аселборн лиси къв си. Кои ти каза, че можеш да каниш навлеци в чужди къщи да казваш с какво да ги хранят и поят и кого да онаждат!? Точно такива като вас люксембургски пажове на кралица Меркелица, принудихте другите да строят огради и точно вие, ще ги накарате да стрелят, защото не става въпрос за бежанци а за икономически имигранти в огромната си част. На ли се сещате, че държави, като нашата и Унгария не могат да си позволят да пускат тая паплач и после години наред да се опитват да разберат, кои е бежанец от война, кой е паразит, а през това време да ни опустошат и малкото останало хубаво. Трябва да бъдат спирани още преди границата и това е единственото правлно решение, към момента. Приличате на 5 г които си играятс камиончета играчки, а пишете ЗДП и учите тираджия с 20г опит как да кара!!!
  • 8 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Hans":

    Прав сте, за тази ограда с Мексико никъде не се коментира.Сега е момента, всички които споделят виждането на Орбан, да се обеденим. ЕС се създаде с цел окончателното разрушаване на социализма. Не че беше много добре, но бяхме спокойни.
  • 9 ЕЖК

    0 1 Отговор
    Европа е проект на обединението и винаги ще бъде неправилна политиката й, който и расист или националист да попитате. А разделението й е основна цел за враговете й защото единна е силна.

    Коментиран от #12

  • 10 Митко тъпото

    1 0 Отговор
    Ми тогава дай и България и Гърция да махнем от ЕС и тогава съвсем ще я овапцате.Като ви спре евтината работна ръка и сте до там.
  • 11 Апфа

    0 0 Отговор
    Има нещо което убягва на масовия 'ляв фен' на Орбан. В далечната 1988 г. младият студент по право създава партия за сваляне на комунистическия режим - Съюз на младите демократи /ФИДЕС/. По време на падането на Берлинската стена 1989, Орбан разплака цяла Унгария и стотиците хиляди на Площада на героите в Будапеща, милионите пред телевизионния екран и целия световен видеообмен с призива СЪВЕТСКИТЕ ТАНКОВЕ да напуснат Унгария и Източна Европа: „ТОВАРИЩИ, КОНЕЦ!“. Това е един човек с невероятна политическа биография.

    Коментиран от #14

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЕЖК":

    Никой не казва че не е така. Но предполагам смяташ че Путин иска да я разедини?! Нищо че меркелита я намаза тая каша с ислямската сган! И нищо, че Путин няма никаква файда от бедна, нестабилна Европа, пълна с бежанци!
  • 13 Morgoth

    0 0 Отговор
    Точно такива наглеци докаха Брегзит!
  • 14 100YO

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Апфа":

    Хахахаха. Комунетата ако знаеха на кого се радват !

    Коментиран от #15

  • 15 мърши

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "100YO":

    Аз па не мога да разбера от къде дойде, това че комунистите се радвали на Орбан, а десните на не знам дори кой!?
    Когато ни налазва тая паплач няма комунисти, няма десни всички трябва да са изправени срещу тях. Изключвам разбира се елементите, които тайно мечтаят ислямизация и й симпатизират.
    Комунистите се радвали на Орбан, а другите на кой ве !?!?
    Изтрещял народ, ятагана му на врата те се дърпат на червени и сини !?!?
    Малоумна работа, е затова ще ни прегазят и вината, ще си е само наша!

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "мърши":

    Има, които страдат от някаква форма на шизофрения и ни в клин ни в ръкав плюят по комунизма! Свикнали са все някой друг да им е виновен и все някой друг да им оправя проблемите и понеже отдавна са зациклили в развитието си, все комунизма им е виновен и винаги виждат спасение в САЩ. Общо взето в това се изразява ежедневието им - да плюят по комунизма! За съжаление много са активни по соц. медии, форуми и сайтове.