Last news in Fakti

13 Септември, 2016 20:27 1 452 0

Хакерът, ударил демократите, „проговори“

  • хакер-
  • демократи-
  • проговори-
  • конференция-
  • guccifer 2.0-
  • кибер

Истинската заплаха в днешни дни идва от големите IT компании

Хакерът, ударил демократите, „проговори“ - 1
Снимка: БТА/АР

Хакерът, поел отговорност за кибератаката срещу лагера на демократите в САЩ, за първи път „проговори“, съобщи „Форбс“.

Guccifer 2.0 предостави речта си на човек, който от негово име я произнесе на конференция по киберсигурността, провела се в британската столица Лондон.

За първи път известният хакер влезе в контакт, макар и задочен, с експерти в тази сфера. Той заяви, че разполага с 500 MB „прясна информация“ за демократите. В нея се съдържат и файлове с финансова информация.

Хакерът сподели, че истинската заплаха в днешни дни идва от големите IT компании. Тяхната власт нараства с всеки изминал ден.

„Много от нас дори не разбират, че те ни следят и събират нашата лична информация. А тази информация е уязвима на атаки“, се казва в изявлението на хакера.

След кибератака Демократическата партия в САЩ обвини Русия, че стои зад удара. Guccifer 2.0 обаче опроверга тази информация.

Факти.бг припомня, че хакерът, подвизаващ се под „Guccifer 1.0”, почина в американски затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: