15 Септември, 2016 10:25 1 858 5

Затвор за шофьори нарушители в Румъния

  • румъния-
  • шофьори-
  • затвор-
  • книжка

Все повече българи с отнети шофьорски книжки в северната ни съседка

Затвор за шофьори нарушители в Румъния - 1

Нараства броят на отнетите шофьорски книжки на българи в Румъния. 530 свидетелства за правоуправление са взети само за първите 8 месеца на годината. За шофиране преди да изтече наказанието, румънските шофьори влизат в затвора, предаде БНТ.

За разлика от България полицията в Румъния може да отнеме шофьорска книжка на всеки водач на моторно превозно средство, дръзнал и малко да наруши правилата на пътя - например за преминаване на червен сигнал на светофара, при непозволено изпреварване, при отнемане на предимство.

От българското посолство в Румъния обясниха, че тази година ясно личи тенденция за нарастване на броя на нарушителите.

От българското посолство в Букурещ разказаха, че шофьори звънят най-често с въпроси как да им бъдат върнати отнетите шофьорски.

От нашето представителство обясниха, че при отнемане на книжката се налага забрана за шофиране на територията на Румъния за срок от 30 до 90 дни. Водачът може да обжалва наказанието в срок от 15 дни. Но е важно да се знае, че ако шофьор бъде заловен да управлява автомобил на територията на Румъния преди да е изтекло наказанието му, то го очаква затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haho

    0 0 Отговор
    Жалко, че и у нас не процедират така. Преди 20 години Румъния беше доста по-назад от нас. Сега не можем да ги стигнем и въобще нямам предвид само икономически. Румъния постепенно наваксва и се превръща в европейска държава, а ние започеаме все повече да приличаме на Русия където олигархията е абсолютна власт. Според мен дори последните няколко години може да сме ги задминали.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Румънците показват как трябва да се подхожда с източноевропейския манталитет. Започнаха с корупцията, правителството, медицинските услуги и сега са до шофирането и след година ще се видят резултатите им. У нас всеки го усторйва да може да му се размине и затова никой не го интересува как може да се промени за добро цялата ни система. Българските идиоти им се подиграват, но те правят правилни стъпки за разлика от управниците у нас.
  • 3 Българин

    0 0 Отговор
    Така е и затова румънците ще просперират и ще се развият до истинско европейско общество. Законите са строги и очевидно се прилагат правилно. А нашата прогнила държавица ще затъва все повече. За всичко е виновен комунизмът и продължаващото му паразитно влияние във всички сфери.
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Към ком. 1 и 3 - причината че румънците се развиват и оправят е, че хората там явно не търсят като вас с кой да се срвняват, не чакат някой да дойде да им оправи проблемите, да им каже каква политика да водят и не се чудят на кой да лепнат вината за собствените си грешки, несгоди и некадърност. Хората просто разсъждават какво не е наред и как да го оправят, а не кой е бил виновен преди 20-30-40 години. Ама вие това няма как да го проумеете.

    Коментиран от #5

  • 5 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Браво, точно!
Новини по държави: