15 Септември, 2016 14:59 1 154 4

Цунами от имигранти заплашва Италия

  • цунами-
  • имигранти-
  • италия

235 000 души очакват да отпътуват от Либия

Цунами от имигранти заплашва Италия - 1
Снимка: БТА/AP

235 000 имигранти по бреговете на Либия са готови да поемат към Италия, съобщи „Ал Арабия“.

Това бе заявено от пратеника на ООН в региона Мартин Колбар. Според вътрешното министерство на Италия 128 400 имигранти са пристигнали в страната през Средиземно море от началото на годината. Това е скок с 5% в сравнение с техния брой през 2015 г.

„Ние имаме списъци с 235 000 имигранти, които чакат подходящия момент, за да тръгнат към Италия. И те ще го направят“, заяви Колбар пред „Ла Стампа“.

„Укрепването на сигурността е най-големия проблем, пред който сме изправени към момента. Ако имаме силна и единна армия, тогава опасността от тероризма и трафика на хора ще се ограничи“, заяви Колбар.

ООН подкрепя правителството на националното единство в Триполи. Борбата за петролните ресурси в страната поднови опасенията за гражданска война в Либия. Тя е в хаос след революцията през 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ето какво направиха американците и техните "приятели" и в Либия, махнаха Кадафи дето единствен можеше да ги държи под контрол тия маймуни, и сега какво. Тия италианци пък стига са били толкова стриктни в спасяването на хора в морето, ми да ги оставят да се давят, който успее да стигне до брега добре, който не успее........такъв му бил късмета. Тръгнали са на собствен риск, и никой не ги е канил в Европа.
  • 2 НТсо

    0 0 Отговор
    Някой да вземе да подскаже на италианската брегова охрана, че спасителните пояси на лодките им са за ползване само от екипажа, а картечниците не са само за украса...
  • 3 наблюдател

    0 0 Отговор
    Тъпите спагетаджии ги спасяват в либийски води и не ги връщат на либийския бряг а ги мъкнат в италия и после реват че били много.Ами много ще са всеки маймун като чуе че ще има безплатно возене до Европа ще тръгне.
  • 4 Вирус

    0 0 Отговор
    "Ако имаме силна и единна армия....." Срещу кои ще е тази армия ? Срещу НАТО ? Защото именно флотът на НАТО е най- мощния трафикант на нелегални араби и африканци през Средиземно море към Европа ....
Новини по държави: