16 Септември, 2016 00:15 1 058 1

Бърни Сандърс призова Вашингтон да помилва Сноудън

  • бърни сандърс-
  • вашингтон-
  • едуард сноудън

Той смята, че разкритата от Сноудън информация, е била от полза за САЩ

Сенаторът на Върмонт Бърни Сандърс призова за помилването на Едуард Сноудън, съобщи „Гардиън“.

Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ се укрива в Русия. Това стана, след като Сноудън стана причина за теч от информация, разкриваща методите за подслушване на организацията.

Според Сандърс, който беше кандидат за номинацията на Демократическата партия на САЩ, информацията, разкрита от Сноудън, е позволила на Конгреса да разкрие степента на злоупотребите, извършвани от АНС.

„Според мен, в случая най-добре на интересите на правосъдието отговаря евентуална демонстрация на благосклонност от страна на правителството към Сноудън. Може да се приеме споразумение, което да го спаси от лишаване от свобода“, заяви Сандърс.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Еса ще се скарат кой да го милва и накрая със сигурност ще го ошамарят!