15 Септември, 2016 18:27 913 1

Германия и Франция трябва да направят повече за Европа

  • ангела меркел-
  • франсоа оланд-
  • европа

Среща между Ангела Меркел и Франсоа Оланд в Париж

Германия и Франция трябва да направят повече за Европа - 1
Снимка: БТА/АP

Германия и Франция трябва да направят повече, за да помогнат в защитата на ЕС от терористичните заплахи и грижата за неговото бъдеще. Около това мнение се обединиха германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд по време на срещата си в Париж, съобщи „Дойче Веле“.

Двамата обсъдиха подробности около срещата на върха на ЕС в Братислава. Основна тема беше и бъдещето на Съюза след напускането на Великобритания.

„Ние сме решени да реагираме заедно на задачите пред нас и слабостите в организацията. Европа се намира в много решителен момент. Вярвам, че в момента имаме нужда от ясен дневен ред“, заяви Меркел.

„Ние сме запознати с предизвикателствата пред нас. ЕС трябва да работи усилено, за да се справи с предстоящия Brexit. Знаем какъв е залогът“, заяви Франсоа Оланд.

Двамата се съгласили, че темата за сигурността ще е основна на срещата в Братислава. Те искат създаването на общ военен щаб на ЕС, който да осигури бързото препращане на военни в отделни части на Съюза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    0 0 Отговор
    Моля ви спрете не правете нищо повече, достатъчно злини сторихте на Европа !!!
Новини по държави: