16 Септември, 2016 11:56 1 115 0

Операция срещу "Ислямска държава" в Турция

  • ислямска държава-
  • турция-
  • атентати-
  • посолства

Терористите готвели нападение срещу западни посолства

Четирима души са задържани от турските власти в рамките на операция срещу бойци на „Ислямска държава“, съобщава в.“Миллиет“. В Анкара разполагат с разузнавателна информация, че терористите са подготвяли нападения срещу посолствата на Великобритания и Германия в южната ни съседка.

Според отговорни представители на турското министерство на вътрешните работи нападенията срещу посолствата на Лондон и Берлин са били планирани в периода 13-17 септември. В резултат на съвместни действия на органите на реда са задържани трима заподозрени в столицата Анкара и още един в мегаполиса Истанбул. Вестникът обаче посочва, че до момента не са установени данни за връзки на задържаните с терористични групировки.

Информацията за заплахата е предоставена на службите в Анкара от двете посолства. Въпреки че не е установена специфична заплаха двете дипломатически мисии са били затворени като предпазна мярка. Британското посолство в Анкара няма да работи и днес от съображения за сигурност.

Преди това и Федералната република обяви, че временно затваря своето посолство, всичките си консулски служби и училище в Турция. Според публикация на в. „Билд“ решението е предпазна мярка срещу атентати по време на ваканцията за Курбан байрама. Празникът се чества в Турция и другите мюсюлмански страни от 12 до 15 септември, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: