16 Септември, 2016 15:57 981 0

Лидерите от ЕС се надяват на единство и сътрудничество

  • ес-
  • сътрудничество-
  • словакия-
  • братислава-
  • среща на върха-
  • меркел-
  • оланд

Всички проблеми на ЕС не могат да се решат с една среща на върха

Лидерите от ЕС се надяват на единство и сътрудничество - 1
Снимки АП/БТА

Всички присъстващи на днешната неформална среща на високо равнище в Братислава се съгласиха, че мигрантската криза се нуждае от решение, но не успяха да се споразумеят за такова.

При пристигането си в словашката столица, германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз е в "критично състояние". Според нея, лидерите на ЕС трябва да покажат, че могат да подобрят сътрудничеството помежду си в сигурността, отбраната и икономиката.

"Вие не можете да решите проблемите на всички в Европа само с една среща на върха. Това, което трябва да направим, е да покажем с делата си, че можем да направим нещата по-добри в сферата на сигурността и борбата с тероризма, както и в областта на отбраната“, заяви германският лидер.

Но страните членки са силно разделени по редица въпроси, включително икономическия растеж и кризата с бежанците.

"Или ще се движат в посока на дезинтеграция, на разводняване, или ще работим заедно, за да дадем нов импулс, с който да възобновим европейския проект“, заяви френският президент Франсоа Оланд  преди началото на днешните преговори. 

Лидерите от ЕС се надяват на единство и сътрудничество


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: