19 Септември, 2016 15:07 1 269 1

Meridian M500: Едномоторният ястреб

  • meridian m500-
  • ястреб-
  • самолет

Смятан е за най-добрия в своя клас

Meridian M500 е едномоторен самолет, представляващ подобрен турбовитлов модел.

Той е производство на компанията Piper. Машината е от клас M и има 6 седящи места. Построяването й е струвало $ 2,264 млн.

Самолетът може да развива скорост от 480 км. ч. на разстояние от 1850 км. Работи с авионика G1000, производство на Garmin. Авиониката се състои от 12-инчов дисплей и още два 10-инчови дисплея. Самолетът разполага с обновен софтуер, поддържа автопилот и по-сложна система за автоматично управление.

За обезпечаване на ръчното пилотиране е осигурена Електронна система за защита на стабилността. Тя предотвратява евентуална загуба на контрол на управлението и осигурява избягването на критични ъгли.

Включен е транспондер GTX 33. Сред е оборудването е и сателитен приемник Garmin GSR-56, работещ в мрежата Iridium.

Някои смятат MERIDIAN M500 за най-добрия в неговия клас. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот

    0 0 Отговор
    Ще го взема че нещо трафика се увеличи след 15 и по зле ще става!