19 Септември, 2016 17:23 1 130 1

Един и същ заподозрян за бомбите в Ню Джърси и Ню Йорк

  • ню джърси-
  • ню йорк-
  • бомба-
  • експлозия-
  • заподозрян-
  • атентат-
  • сащ

Ахмад Хан Рахами е търсен и във връзка с експлозията в Сийсайд Парк

Един и същ заподозрян за бомбите в Ню Джърси и Ню Йорк - 1
Снимка АП/БТА

Ахмад Хан Рахами, мъжът, когото полицията в Ню Йорк издирва като заподозрян за бомбата в Манхатън, сега е издирван за разпит и от полицията в Ню Джърси във връзка с експлозията в Сийсайд Парк, съобщиха от ФБР, цитирани от Си Ен Ен.

Бомбените атентати в Ню Йорк и Ню Джърси през уикенда — както и откриването на няколко неизбухнали устройства — са накарали власти да предполагат, че в тези два щата може би има активна терористична клетка, заявиха служители на реда пред телевизионния канал.

Тези предположения и разследването, породено от тях да довели силите за сигурност до 28-годишния Ахмад Хан Рахами, който се смята за основен заподозрян и за двете атаки.

Властите искат да разпитат Рахами, защото вярват, че той е мъжът, заснет от камерите за видеонаблюдение как оставя сак в близост до мястото на атентата в Манхатън. ФБР описа Рахами като натурализиран американски гражданин от афганистански произход, с последен известен адрес в Елизабет, Ню Джърси - градът, където бе открита раница с експлозиви в неделя вечер.

Поредицата от бомбени атаки дойде само дни преди в град Ню Йорк да се съберат световните лидери за 71-вото общо събрание на ООН, посветено на бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фггб

    0 0 Отговор
    тои не е виновен
    просто религията го изисква