Last news in Fakti

21 Септември, 2016 23:00 1 365 3

Русия няма да открива военна база в Кипър

  • русия-
  • база-
  • кипър

Това бе заявено от кипърския президент Никос Анастасиадис

Русия не се е обръщала към Кипър с искане да разположи военна база в страната. Това бе заявено от кипърския президент Никос Анастасиадис, цитиран от „Интерфакс“.

„Руската страна не ни е отправяла подобно искане. Там зачитат нашата независимост и ангажираност към чувствителни въпроси. Имаме споразумение, че за определени цели ние сме склонни да предоставим нашата подкрепа“, заяви Анастасиадис.

В рамките на Генералната асамблея на ООН Анастасиадис е разговарял с руския външен министър Сергей Лавров. Двамата са обсъдили бъдещите взаимоотношения между двете страни. Говорено е и за отношенията на Русия с ЕС и ситуацията в Източното Средиземноморие.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    Що дъфчите стари работи? Русия използва две кипърски пристанища за логистика. Бази две в Кипър имат англичаните.
  • 2 махут

    0 0 Отговор
    Русия не пита когато прави военни бази !Тя праща зелени човечета и прави "референдуми"!?


    Но пред страните от НАТО стои с подвита опашка и само се заканва! Справка Сирия и сваления самолет от натовска държава!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "махут":

    И сега какво каза по темата?