Last news in Fakti

21 Септември, 2016 15:05 1 235 1

Отваряме секции в Босилеград и Цариброд за изборите

  • сърбия-
  • избори-
  • вот
Отваряме секции в Босилеград и Цариброд за изборите - 1

Българската държава е получила разрешение от сръбските официални власти за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум на 6 ноември 2016 г. както в Посолството в Белград и в Генералното консулство в Ниш, така и извън дипломатическите представителства на нашата страна - в Културно-информационните центрове в Босилеград и в Димитровград (Цариброд).

Това съобщиха от пресслужбата на МВнР.

Така за пръв път от 7 години насам нашите сънародници в този район ще могат да гласуват на избори по родните си места.

Решението е положителен знак за много добрите отношения между двете държави. То е резултат и на срещата на министър-председателите на Република България Бойко Борисов и на Република Сърбия Александър Вучич на 13 септември в Бургас.

За откриването на секции в двата града е необходимо и подаването в срок до 11 октомври на минимум по 60 заявления за участие в изборите. Представителите на българското национално малцинство в региона вече започват подготовката за изпращане на заявленията до Централната избирателна комисия.

Новината идва в навечерието на празника на община Димитровград (Цариброд) – Рождество на Пресвета Богородица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГфил

    0 0 Отговор
    Браво, това е една добра новина. Но трябва българското правителство да прави повече за тези хора, насилствено откъснати от България.
Новини по държави: