Last news in Fakti

22 Септември, 2016 00:46 986 1

Наша фондация с хуманитарна мисия в Гърция

  • гърция-
  • бежанци
Наша фондация с хуманитарна мисия в Гърция - 1

Три полеви кабинета за предоставяне на медицински услуги и лекарства на хора, търсещи закрила и бежанци разполага утре фондация „Ориент България“ в импровизираните лагери в покрайнините на Гърция. По последни данни броят на бежанците в южната ни съседка е стигнал 57 хил. души. От тях има много деца, които живеят на палатки в тежки условия. Това положение продължава от месец март т.г., което предразполага към развитието на много здравословни проблеми, особено респираторни и други тежки заболявания.

Наша фондация с хуманитарна мисия в Гърция

Международният екипът от медици, осигурен от фондация „Ориент България“ се състои от педиатър, дерматолог, интернист и фелдшер, както и доброволци-преводачи на организацията.

„Радваме се, че към тази 5-та поредна мисия се присъединиха д-р Божидар Чукурланов, УМБАЛ ”Александровска“ и д-р Аммар Мартини, който живее в Дубай и е директор на неправителствената организация Orient for Human Relief. Техния опит и знания са от съществено значение за организацията на медицинските дейности и грижи, от които бедстващите там хора се нуждаят. Бих искала да отбележа, че поради увеличения брой бежанци към момента в България, фондацията ще насочи активността си към подпомагане на ситуацията в страната.“, сподели локалният координатор на „Ориент България“ Азхар Аломар-Златкова.

Наша фондация с хуманитарна мисия в Гърция

Фондация „Ориент България“ е неправителствена организация, която предоставя медицински, социални, образователни и други хуманитарни услуги на уязвими групи на територията на Република България и чужбина.

Основната мисия на фондацията, която не принадлежи към никакви политически и религиозни групи, е да окаже спешна медицинска помощ на уязвимите лица без те да бъдат дискриминирани.

В допълнение, екипът работи усилено и с цел да подпомогне процеса на интеграция, да предостави материални дарения и възможности за образование, професионална квалификация и преквалификация.

Фондацията е част от структурата на неправителствената организация Orient for Human Relief, основана през 2012 г. и базирана в Турция. Организацията има за предмет на дейност строеж и управление на болници, трудова интеграция и образование.Нейн директор е д-р Аммар Мартини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Azzz

    0 0 Отговор
    Фондация „Ориент България" е масонска ложа! Имат си и страница
Новини по държави: