Last news in Fakti

21 Септември, 2016 20:45 1 209 0

Издирват двама, поставили бомба в Ню Йорк

  • ню йорк-
  • сащ-
  • бомба-
  • експлозив-
  • мъже-
  • разследване

Разследването продължава

Издирват двама, поставили бомба в Ню Йорк - 1
Снимка: БТА/ AP

ФБР тръгна по петите на двама мъже, уловени от камерите как оставят бомба в Ню Йорк, която в крайна сметка не се взривява, съобщи Би Би Си.

Уличните камери са заснели двамата заподозрени, които изваждат самоделно взривно устройство и го оставят на улицата.

Мъжете са се движили по улиците на района „Челси“, когато експлозия разтърсва американския метрополис. Силите за сигурност намериха още две бомби на няколко пресечки от мястото на експлозията, които не се взривиха.

Тенджера под налягане със свързани към нея жици и телефон бе открита от разследващите. Интересно е, че бомбата, използвана в Ню Йорк, е същата като тази, използвана на маратона в Бостън преди три години.

Към този момент основен заподозрян за атаката е Ахмад Хан Рахами. 28-годишният мъж, роден в Афганистан, бе арестуван в Ню Джърси. Няколко пъти е пътувал до Афганистан, като при всяко връщане на американска земя е бил разпитван от властите. Те обаче не са смятали, че може да е бил радикализиран.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че нападението в метрополиса е терористичен акт. Към момента не е открита връзка с джихадистката групировка „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА