Last news in Fakti

23 Септември, 2016 07:45 1 563 9

Русия няма да печата пари заради бюджетния дефицит

  • русия-
  • рубли-
  • бюджетен дефицит-
  • медведев

Премиерът Медведев обещава кабинетът да спазва бюджетна дисциплина

Русия няма да печата пари заради бюджетния дефицит - 1
Снимка: БТА/АР

Русия няма да печата допълнително пари, за да повиши икономическия си растеж. „Няма да позволим популизмът да диктува какъв да е бюджетът, пише премиерът на Федерацията Дмитрий Медведев в статия, публикувана във вестник „Росийская газета“. 

Премиерът обещава още кабинетът да спазва бюджетна дисциплина, но така, че да се мисли за социалните нужди и сигурността. „Не можем да позволим популизъм“, подчертава Медведев. 

Думите му са в отговор на икономическите съветници, близки до Кремъл, които призовават правителството да увеличи разходите, за да помогне на икономиката да излезе от рецесия. 

„Няма да поемем по този път - да пуснем печатарските преси и да дебалансираме икономиката, защото това са мерки с катастрофални последици“, пише Медведев.

Руската икономика изпадна в сериозна криза след драстичния спад на цените на горивата и наложените от Запада санкции. Бюджетният дефицит на страната за 2016 г., се очаква да се увеличи до 3,2%. Министерството на финансите планира да го намали с един процентен пункт през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    Другия вариант е МВФ !
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Не, другия вариант е тотална сеч за хамериканските празноглавци, айде да видим тогава кой ще им налага и поддържа санкциите. Итая сеч я очаквайте съвсем скоро, сега просто изчакват да се види кой ще е новия президент на САЩ и какво ще направи той. Ако е Тръмп ще успеят да се разберат и ще мине без война, ако е Клинтън няма да се разберат и ще падне голямо клане, в което Русия(и Китай) ще победят.

    Коментиран от #5

  • 3 сидераст

    0 0 Отговор
    И кой ще побеждава Китай, бе щатите ли? И после къде ще си продава стоките, на гладните руснаци ли, дето нямат пари?
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Интересен е факта че на САЩ които УЖ ПЕЧАТАЛИ ПАРИ,доларът им поскъпва.На Русия пък която УЖ НЕ ПЕЧАТА ПАРИ,рублата й пада.Е как човек да продължава да вярва ЧЕ СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ ИЗТОК?
  • 5 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Много войни са спечелили руснаците но състезанието в мирно време винаги са го губили !!! След вторато с. война Русия побеждава и разорява Гемания -факт не оспорим !В момента германия е е в пъти по голяма икономика от Русия !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Фронто

    0 0 Отговор
    До Оня с коня _ Те да са благодарни,че в Европа няма криза! Руснаците с каква норма на печалба продават суровини и каква е нормата на печалба на фирмите които изнасят за РФ!?При криза 'Запада'на другапредавка ще включи.Руснаците в с и ч к о внасят! При реципрочност гладът във великата ще е велик.
  • 7 БУМ БАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "стратокастър":

    А РУСНАЦИТЕ СА В ПЪТИ С ПО СИГУРНИ ГРАНИЦИ И В ПЪТИ ПЪТИ ПО СИЛНА И МОДЕРНА АРМИЯ И СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАПРЕД В КОСМИЧЕСКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.

    Коментиран от #9

  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    Хаха и затова сложиха на тезгяха Роснефт за продан!

    Щот са много "добре"!

    Половината пари от износ просто изчезнаха, инвестиции няма, петрола и газа ще продължат да са евтини....на дребосъка памперса му почна да изпуска!
  • 9 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БУМ БАМ":

    Аха, а един мармот увиваше шоколада в станиол...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания