Last news in Fakti

22 Септември, 2016 17:35 2 001 2

Лондон под прицел?

  • лондон-
  • тероризъм-
  • заплаха-
  • кмет

"Трябва да бъдем в постоянна готовност", предупреждава кметът на британската столица

Лондон под прицел? - 1
Снимка: БТА/АР

„Лондон трябва да бъде готов за възможни терористични нападения“, заяви кметът на британската столица Садик Хан, цитиран от в. „Дейли експрес“. Предупреждението на градоначалника включва и други мегаполиси на планетата.

„Това е реалното положение на нещата. Боя се, че Лондон, Ню Йорк и други големи градове трябва да бъдат готови за това“, каза Хан. Новоизбраният кмет беше в Ню Йорк в събота, когато бомба рани 29 души в сърцето на Манхатън.

Лондонският кмет призова специалните служби да бдят за евентуална терористична заплаха. „Те трябва да бъдат в постоянна готовност, а също и да поддържат постоянен обмен на мнения и опит", казва Хан.

По данни на британското вътрешно министерство в Обединеното кралство миналата година по подозрения в терористична дейност са били задържани 315 души. Това е своеобразен рекорд, откакто се води подобна статистика. Терористичната заплаха в страната сега е на ниво „сериозно“ - само една степен преди крайната - „критично“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    този същия е както и неговите талибани от Пакистан,той знае най добре,какво ни чака..затова го избраха ..

    Коментиран от #2

  • 2 Зим

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Ей, не се шашкай! Ние имаме НАТО - НАЛИ ЗАТОВА СМЕ ПАКТ ЗА ЗАЩИТА И МИРООПАЗВАНЕ? Значи трябва взаимно да се пазим! От тероризма естественно, не от зарзавати и краставици! Сега е момента да изпратим брадърс ънд систърс нашите дами и господа от гордата ни БА да опазят братята и сестрите англичани от страшната ръка на тероризма! Те пък в знак на солидарност, ще ни пратят група Солдиерс да ни опази от страшната ръка на народните ни избранници! Ето така се гради мироопазваща стабилност! Поняль? Остава и да се приложи! Сега е момента да покажем истинска солидарност срещу тероризма...било бомбен било административен! Ферщанд? Ай гиди много се панирате срещу тероризма? Като че ли не сте живели 45 години под терористична власт, после още 28 под супертерорпистична и какво не сме ли свикнали? Във всеки момент ДРУГАРИТЕ можеха и могат да нарушат Конституцията и да ни натресат някоя терористична простотия. И няма кой да ни опази? Ето това означава, че сме калени под терористична заплаха. Имунизирани сме и знаем какво е тероризъм! А ти се шашкаш? Споко де!
Новини по държави: