Last news in Fakti

24 Септември, 2016 08:52 1 063 0

Започва срещата на върха във Виена

  • ес-
  • европа-
  • виена-
  • среща на върха-
  • миграция-
  • бежанци

Държавните лидери ще обсъдят кризата с бежанците

Започва срещата на върха във Виена - 1
Снимка АП/БТА

Във Виена започва среща на върха, посветена на миграцията по балканския маршрут. Държавни лидери от 10 европейски страни ще присъстват на срещата, като сред тях е и българският премиер Бойко Борисов.

Срещата е инициирана от австрийския канцлер Кристиан Керн като продължение на скорошните разговори в Берлин.

Германският канцлер Ангела Меркел и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан са сред лидерите, които ще вземат участие в днешната среща.

За разлика от дискусиите в германската столица, в днешните разговори ще участва и Гърция, представена от премиера Алексис Ципрас.

В срещата ще участват още премиерите на Албания, Македония, Сърбия, Словения и Хърватия. Сред останалите гости, които се очаква да присъстват са председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск, еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос и вътрешният министър на Румъния Петре Тобе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: