Last news in Fakti

24 Септември, 2016 10:15 2 824 1

Клинтън забравила секретен документ в Русия

  • русия-
  • секретни документи-
  • хилари клинтън-
  • клинтън-
  • фбр-
  • имейли-
  • класифицирана информация

ФБР изнесе доклад от 189 страници за имейлите на бившия държавен секретар

Клинтън забравила секретен документ в Русия - 1
Снимка АП/БТА

ФБР изнесе доклад от почти 200 страници, свързан с разследването около имейлите на бившия държавен секретар Хилари Клинтън, изпращани посредством частния ѝ имейл сървър, съобщава американската телевизия Ей Би Си нюз. В доклада се посочват причините, заради които федералното бюро за разследвания е решило, че няма основания за повдигането на обвинения срещу нея.

Директор на ФБР Джеймс Коми неведнъж заяви, че макар разследването да не е открило доказателства, че Клинтън е знаела, че класифицирана информация се изпраща от личния ѝ сървър, бюрото ще разглежда действията ѝ като акт на "изключителна небрежност" при боравенето с класифицирана информация.

Всъщност, документите освободени днес показват, че по време на едно от пътуванията си до Русия, докато е заемала поста на държавен секретар, Клинтън е забравила папка с класифицирани документи в хотелската си стая.

Един от нейните помощниците ѝ донесъл куфарче с поверителни документи. След като американската делегация напуснала стаята, охраната открила документите оставени в стаята. Според доклада на ФБР, куфарчето изобщо не е трябвало да бъде носено в хотела. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Дааа, парите не миришат и госпожа килъри знае много добре това.