Last news in Fakti

24 Септември, 2016 15:30 3 148 7

Наръчник за терористи учи как се използва ядрено оръжие

  • терористи-
  • книга-
  • наръчник-
  • сирия-
  • сирийска армия-
  • турция-
  • инструкции-
  • ядрени оръжия

Книгата е открита от сирийската правителствена армия при акция срещу терористи в Латакия

Наръчник за терористи учи как се използва ядрено оръжие - 1
Снимки АП/БТА и Veterans Today
Наръчник с инструкции към терористите, отпечатан в Турция е бил открит от войници на сирийските правителствени сили. Опасната книга, пълна с радикални идеи и инструкции е била намерена по време на неотдавнашна операция за освобождаването на анклав в северната част на Латакия от терористи, съобщава сайтът Veterans Today.Наръчник за терористи учи как се използва ядрено оръжие

Отпечатана от истанбулска издателска къща книга, учи джихадистите как "правилно да водят война на чужда земя" както и как да използват ядрено оръжие.

Ръководството е на арабски език и носи заглавието "Зад Ал Муджахид". Издателите не правят и най-бегъл опит да скрият произхода на книгата. На нея е отпечатана емблемата на издателската къща Guraba, информация за контакт и дори ISBN номер по международния стандартен за издаване на книга.

Наръчник за терористи учи как се използва ядрено оръжие

Войник от сирийската армия, който открил книгата, разказва пред Sputnik Arabic, че книгата е изпълнена с омраза и призовава към война срещу хората, които не споделят вярата на джихадистите. В нея има подробно описани инструкции, за това какво трябва да се направи с "враговете и тяхното имущество".

"В книгата се обяснява как правилно да се изгарят градовете, превзети от джихадистките бойци, как да бъдат изсичан всички дървета в околността, как да бъде унищожавано всичко живо, как да се екзекутират пленниците по правилния начин", обяснява войникът. 

"Книгата казва, че джихадистите имат право да встъпят в брак със своите пленници; в нея дори се споменава и евентуалното използване на ядрени оръжия", добавя той.

Книгата е забранена в Сирия заради нейното радикално съдържание и многократните призиви към насилие и терор. 

Не е ясно колко копия от книгата са били открити. Сирийските власти са изключително чувствителни, когато става дума за публикуването на материали, които могат да послужат за вдъхновение и разпалване на сектантски конфликт.

Преди гражданската война да погълне страната през 2011 г. Сирия бе известна като светска, мултикултурна и мултиетническа държава с голям брой религиозни малцинства. Откакто войната започна обаче, много от тези малцинства бяха застрашени от поробване или унищожение от местни и чуждестранни радикални ислямистки организации, а от светските нрави не е останала и следа.

Наръчник за терористи учи как се използва ядрено оръжие


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    Ако с инструкции се правеха атомни бомби да имах десетина в къщи. Да бъдем по-конкретно и да се уточни, че става дума за "мръсна атомна бомба".
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Какво пише в книгата е ясно. Недоумявам обаче, че издателството е в Истамбул. От тук си мисля, че цяла Турция мисли по този начин - мюсюлманите трябва да унищожат християните или да ги претопят. Това вече е много страшно. В момента това се прави в Европа.
  • 3 иии

    0 0 Отговор
    изроди и половина ,с такива боклуци запълни улиците на Европа Шмеркелита...
  • 4 мъжкар

    1 0 Отговор
    Много правилно се изказа НЕЗНАЙКО.Впрочем според мен единствената държава която в момента в Сирия се бори РЕАЛНО с ислямистите е Русия.Сащ и Турция ми се струва че разиграват театър там представяйки по техните ДОБРЕ ПЛАТЕНИ медии как бомбардира какт стрелят УЖ срещу терористите а пък терористите край нямат .Извинявам се много ама когато свалиха Садам от власт тогава Садам разполагаше с 650 000 армия и САЩ успяха а сега не могат да се справят с 40 000 цигани които не са чак толкова добре въоръжени.Истината е че тия работи дето се показват по телевизията най-вероятно тия войници дето стрелят може въобще да не са в Сирия а да е снимано някъде другаде и тези кадри да целят да представят САЩ като държава бореща се срещу тероризма а всъщност те не се борят дори най-вероятно си ги и финансират мо тайни канали.Така че в момента само Руснаците могат да се направят нещо там.

    Коментиран от #6

  • 5 Картър

    0 0 Отговор
    Една стара пръчка от аец, туба с тежка вода, ако нямате такава сложете гайки и болтове във водата за тежест, няколко пиратки и сте готови. След това се дрогирайте яко с амфети и изпийте едно яйце за глас за да ви чуят всички когато започнете да възхвалявате Аллаха, ако имате мегафон още по- добре. И не се бавете, защото девствениците в рая били на свършване!
    ***
    Колко трябва да е прост един човек за да вярва в тези глупости? Тези джихадисти осъзнават ли изобщо, че служат на най- големите си врагове САЩ и Израел?
  • 6 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "мъжкар":

    Искаш да кажеш,че колкото американците са кацнали на луната,толкова бомбардират и джихадистите :)Малко манипулирани видео репортажи и всичко е ОК ;))))
  • 7 гълъбче

    0 0 Отговор
    Аз пък четох един трактат на антитерориста. Там имаше само два параграфа! Цитирам какво пишеше: 1. Ако срещнеш терорист? - застреляй го два пъти! Ако не умре, повтори! 2. Промчети 1. точка! Ето това ми се стори най-ясната и кратка книга в света.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания