Тема: Украйна

25 Септември, 2016 00:15 10 359 42

Швеция захапа Русия

  • швеция-
  • украйна-
  • русия

Нови атаки за анексията на Крим

Швеция захапа Русия - 1
Снимка: БТА/AP

“Анексията на Крим и руското военно присъствие в Украйна противоречат на международното право.“ Това в реч пред генералната асамблея на ООН заяви външният министър на Швеция Маргот Вилстрьом, цитирана от Росбалт,

Според нея действията на Русия „подкопават международното право и принципите на европейската сигурност, договорени от всички участници на ОССЕ“.

Още новини от Украйна

Вилстрьом подчерта и нуждата Украйна да възстанови своя контрол над своите международно признати граници.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    Таз пък и тя тръгнала да се изказва, навили са й пружината в САЩ и ся плямпа без да разбира или пък да й пука за същината на проблема.

    Коментиран от #3

  • 2 Реално

    4 0 Отговор
    На тая от снимката само мога да и кажа,че няма нито една точка от меж.право която да е нарушена в Крим-факт.Ако имаше нарушение,досега да имаше хиляди искове в меж.сьд от разни фондацийки и даже от БХК....така че Крим е затворена страница.

    Коментиран от #34

  • 3 Без значение

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А според теб всеки по-силен може да прави каквото си иска с по - слабите, така ли? Това са МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ГРАНИЦИ, признати включително и от бившия Съветски Съюз. На какво ще заприлича светът, ако всяка страна започне война за стари територии??? Ако Украйна беше запазила ядреното си оръжие, дали руснаците щяха да анексират Крим? Украйна се отказа от ядреното си оръжие, защото САЩ и Англия гарантираха за нейния суверенитет. Представяш ли си какво би се случило, ако тези страни бяха спазили договорката и започнеха война с Русия? Ако Обама реши да върне на Украйна ядреното им оръжие? Путин много лекомислено подходи към въпроса. Добре, че другите не са на неговия акъл...

    Коментиран от #15, #19

  • 4 Един

    3 0 Отговор
    Шведите що по-добре не се гледат себе си и до къде ги доведе толерастията им спрямо мигрантските навлеци! Ежедневно в Швеция има палежи, кражби и страх сред местните.... а в крим живота е спокоен и хората щастливи, че най-накрая са там където чисто исторически им е мястото!

    Коментиран от #5

  • 5 hellmaker

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Чисто исторически си неук. Украйна е създадена 100г. преди Русия. Стига с вашите ПРОСТОТИИ от незнание. Кажи на някой украинец ,че е руснак да видиш ,какво ще ти отговори!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Морският

    3 0 Отговор
    Добре е да си живял на морето,цял живот,да посрещаш и изпращаш туристи,и да поназнайваш езици,и научаваш от първа ръка ,как мислят по-обикновените хора ,от бившият соц. лагер. Поляците имат сериозни териториални претенции към Украйна,и дори и обикновените полски граждани смятат,големи части от Украйна за свои изконни полски територии. Има и такова про-полско население което бе активирано.Полша също заигра подмолно и бе деен участник в Майдана,от самото начало, с цел Украйна да се разцепи федерализира ,като бивша Югославия,със зони на влияние,но главният виновник, да бъде друга съседна държава.А американците бабуваха с 5 000 000 000 долара и купиха нужните им хора.И я извадиха от бъдещият евразийски проект на Назърбаев. Украйна от тук нататък ,ще е една несъстояла се държава ,с вътрешни раздори и живееща от заеми и помощи. Без особено стратегическо значение,след като руснаците направиха изпреварващ удар и отцепиха Крим и Донецка и Донбаска област. Те и никога не са излизали от там с малки изключения през В.С.В. Най големите им черноморски военни бази се намират там.
  • 7 КТК

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "hellmaker":

    Чисто исторически ТИ си неук! Покрайна е създадена преди 100г. а не 100г. преди Русия. И вместо почит събориха паметниците на създателят си. А 70-80% от населението и до ден днешен говори на РУСКИ . Така, че не дрънкай ПРОСТОТИИ като не знаеш!!! Половината ми род е там!!!

    Коментиран от #42

  • 8 Д'Мин

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "hellmaker":

    Първо сто години преди Русия е имало не Украйна а Киевска Рус (Рус ама киевска). Пък и сто години след Киевска Рус не е имало Росия а Московско княжество. Всъщност то е създадено няколко века след Киевска Рус-около четири. Според украинците за първи път Украйна е спомената през 1185г. Но никога като самостоятелно име-Галицкая, Киевска, Чернигивская и т.н. В Европа се споменава Украйна едва след 1600 год.
  • 9 Дядо поп

    4 0 Отговор
    Писна ми от политици в менопауза,първо баба Меркел
    сега и тая.
  • 10 Алекс

    4 0 Отговор
    вече е късно,влакът замина,нищо не можете да направите.Русия номер 1
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Швеция ще им пръдне на стапа.

    Коментиран от #12

  • 12 стратокастър

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Що така всички са против дивотийте на путин? Дали някой ги "подучва" или се облягат на здравия разум?
  • 13 зенит 1

    3 0 Отговор
    Руснаците да влизат в косово и да го освобождават! Щатите и марионетките им от ервопа са явно ЗА ислямизацията и затриването на националната идентичност на страните!
  • 14 Тодор

    1 0 Отговор
    Тази сигурно е нашмъркана!Такива глупости скоро не бяха излизали от Швеция!
  • 15 Различен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Без значение":

    Само да запитам?
    Как точно става преминаването на Крим към Украйна и какви точно правила са спазени тогава?
  • 16 агент08

    1 1 Отговор
    Ами нападнете я, бе! А защо спахте когато американците бомбардираха Сърбия и откъснаха Косово от нея?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не вярвам

    1 0 Отговор
    Като си говорим за възникването на Украйна и Русия, трябва да отбележим, че населението на т.нар. Русия на север от Киев е било от угро-фински генотип, т.е. неславянско въобще! Русите стават руси едва много по-късно, едва след досега си с много по-културните народи като български, византийски и т.н. Дотогава са просто варяги. Езикът им е умишлено модифициран и видоизменян, за да може държавата (Московия) да изглежда все повече като част от цивилизацията. Москва векове наред е дървена, нали знаете, което позволява на Наполеон да я опожари до основи. Без значение!

    Проблемът с Крим е, че Русия през 1994 се договаря с Украйна, че признава териториалната ѝ цялост, вкл. Крим като част от Украйна, в замяна на ядреното ѝ оръжие, което е съветско наследство. Русия е правоприемник на СССР. Промяната дойде едва в момента, когато познатата Украйна се опита да лавира между ЕС и Русия, с оглед на това да извлече максимални ползи за себе си. Русия гледа на Украйна като на свой заден двор и част от своята орбита, при което е ясно, че никак не ѝ се харесва евроинтеграция на бившия подчинен - това ще освободи украинците от възможността да бъдат изтощавани икономически и изнудвани.

    Коментиран от #22

  • 19 наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Без значение":

    Точно тези държави поеха ангажимент пред Горбачов че НАТО няма да се разраства към границите на Русия.И какво трябваше да направи Путин след като не спазиха тази уговорка да унищожи планетата?
    Стига сте писали глупости.Великите сили винаги са имали интереси.Какво беше Косово да не би там да не влязоха войски и не отнеха територия от Сърбия?Я ми кажете какво прави Турция в Кипър?Нали уж е суверенна държава член на ЕС?
    А какво става в Африка и Близкия Изток? Защо нападнаха Ирак,Либия,Сирия?Сега това вече не са държави а разпокъсани парчета управлявани от всевъзможни главорези.Това ли е международното право?
    Много едностранно гледате на нещата.Ако го правят руснаците било нарушение ако го прави САЩ е демократична промяна....
  • 20 мъжкар

    2 0 Отговор
    Искам да поясня някои неща на господина дето се е писал с прякор "без значение ".Приятелю изказването ти личи явна неграмотност и пълна липса на знания както в исторически план така и пълна липса на знания за развитието на световните политически процеси.Първо Крим беше ПОДАРЕН приятелю на Украйна след Втората световна война.Руснаците нямаха никакви претенции към тази територия освен освен базата Севастопол.Трябва да си доста прост щом обвиняваш Русия в нарушение на някакви международни договорки.Да погледнем от другата страна.САЩ и ЦРУ си вкараха и вербуваха добре платени агенти чиято цел беше да разпалят междуетнически конфликт и да разделят народа на две .Крайната цел беше сваляне на правителството и назначаване на президентския пост АМЕРИКАНСКИ ЛАКЕЙ като Порошенко който да работи за американските интереси в региона.Освен това ПИЧ искам да ти припомня че преди години се подписа един договор с който Русия и НАТО се задължаваха особено Руснаците да нямат обща граница и руските войски да са доста навътре в руска територия.Тогава света беше спокоен нямаше конфликти нямаше конфронтация.Но да ти припомня ПИЧ че точно извратеняците от НАТО под диктовката на САЩ започнаха разширяването на пакта на изток с което нарушиха всички международни договорки за което никой не им потърси отговорност.Това те го направиха чрез ЦРУ които както в Украйна така и в България БЕЗ ДА ПИТАТ НАРОДА подписаха документите за разширяването на НАТО на изток.И тогава Русия си върна
  • 21 Не вярвам

    1 1 Отговор
    Това е проблемът с Украйна - трябваше да бъде наказана за това, че се опитва да скъса хомота. Няма как по друг начин! Спомняте си икономическите блокади на украински стоки по границите на РСФР, помните къде избяга Янукович - именно в Москва, не може да не знаете, че след всяка среща на украинското правителство с представители на ЕС цената на газа за Украйна се вдига...Затова ѝ взеха Крим, Луганска и Донецка област - защото по суша Крим няма никаква връзка с Русия, а за да се построи е нужно време, няма ток, няма вода...

    Колкото до връщането на Крим в Украйна - трудно ще стане! Погледнете Северна Корея, където управлява Ким Чен Ун - никакви санкции не го плашат, защото режимът му е непоклатим. За него и обкръжението му винаги ще има, а ще гладуват обикновените корейци. Русия е способна да издържи много блокади, ембарга и режими на санкции, а самият Путин нищо няма да усети. Това, което ще стане е, вероятно, постепенна отмяна на санкциите, още повече в самата Русия опозицията е безмерно слаба и протестите са почти невъзможни.
  • 22 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Не вярвам":

    А да кажеш, че Русия, като правоприемник на СССР взе на свои плещи целия дълг и Украйна се появи, като самостоятелна държава с "цанулен финансов километраж"? А да кажеш, че договора с руската база в Крим изтичаши и под давлението на Чичо Сам нямаше да се поднови, а щеше да се създаде американска такава. И руснаците си взеха това, което бяха подарили. Не е правилно, но кой ги принуда? Аз ли, ти ли? На север от Киев е имало угро-фини,част от етноса на унгарците е такъв. За Финландците виж! А езика им си е славянски, защото ако варягите ако са държавнотворческия елемент, то масата са славяни, да и угри, да и кипчаци (половци). И кво, видяле, че българите са по-културни народи и са си нагодили езика-смях. Викингите, варягите и немските племена са създали повечето държави в Европа. Норманите-Англия. Имали са царство в Сицилия. А ние колкото древни,велики и културни сме били, до второто българско царство не сме секли монети. азбуката ни е била създадена за други-азбуката е била занесена във Велико-Моравия, и когато братята са изгонени от там, са приети от ц. Борис. Ти се изкара по-голям трол и от мен.

    Коментиран от #37

  • 23 Мемфис

    0 2 Отговор
    Крим безусловно е украински, а руснаците са гадни агресори!

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мемфис":

    Агресори в Крим,за последно бяха германците,но руснаците ги изхвърлиха от там. Дори и не можеш да си представиш,колко кръв струва на руснаците този Крим, през вековете ,и сигурно има защо.

    Коментиран от #26

  • 26 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    не лъжи гостенинче.наи-големия агресор в крим са руснаците избиха местното население при пълен геноцид.в избитите имаше и компактна група българи.

    Коментиран от #27, #32

  • 27 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Деско, щуро, поименен списък на "компактна група българи", били дало пиле?

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "на Деса шушито":

    поименно се наричат кримски българи.ти като циганин едва ли се впечатляваш ,но българите ни боли за този геноцид!

    Коментиран от #29

  • 29 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Дескооо с такива като теб скоро българите в България ще останем компактна група.
  • 30 Фронто

    0 1 Отговор
    Днес Швеция,утр Румъния,Германия; Япония ... Така се процедира с обладания от бяс див звяр_обгражда се.
  • 31 иван

    1 0 Отговор
    Швеция е в числото на неканените гости в Русия.Така са ги посрещнали,че 2-300 години са възприели неутралитета като водеща външно-политическа доктрина.А са били заграбили почти цяла централна Европа./попрпрочетете Сенкевич/.Сега някои са позабравили кютека,помнят само русофобията,и не се сещат,че ако Русия ги погне пак,ще се наложи да са неутрални до края на света
  • 32 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    " избиха местното население при пълен геноцид"
    И казваш сега вече няма украинци, татари и др.! Нали са ги избили!Или има местни? Давам ти последен шанс да се обосновеш-само руснаци ли има вече в Крим или не са избити съвсем местните, само малко!

    Коментиран от #40

  • 33 случаен

    1 0 Отговор
    Тази шведка ще ви отрови ракиеното време. И се дръгляте точно по Български. Путин ясно каза- Крим е затворена страница.
  • 34 един безименен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Само да те попитам, Грузия като си спечели исковете нещо промени ли се?
  • 35 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Точно така ! Бомбардировката на Сърбия, която никого не бе нападнала и създаването на Косово,въобще на противоречи на международното право !! Нали, Маргот ??
  • 36 reigan

    0 0 Отговор
    всяко тържество на България е смърт за русия
  • 37 Не вярвам

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трол":

    Всъщност, ти си смешен! Кипчаците, половците или т.нар. кумани в България са русокос (предимно) тюркски народ. Разселили са се навсякъде, където е било възможно, но това е отделен въпрос. За етногенезиса на руската държавност има достатъчно информация, включително и по въпроса с езика. Дори днес голяма част от руските автономни републики включват именно население от угро-фински произход, като Карелия, Мордовия и т.н.

    За норманите, които създали Англия и донесли държавност в много европейски страни и смешно да се говори. Неслучайно Англия има държавност от нормандски тип и е населена предимно от англи и сакси по това време. Дори Вилхелм Завоевателят, известен дотогава като Вилхелм Копелето, е братовчед на тогавашния английски крал и с трудност завладява Острова при битката при Хейстингс, ако не бъркам 1071 г. Битката е била без явен победител и вероятно норманите са щели да се оттеглят. Все едно.

    Участват в генезиса на много държави, защото са наемници навсякъде, дори в Константинопол, но е смешно да се говори за нормански държави и как те донасят някаква държавност. Напротив! Единственият им сериозен успех е покоряването на графство Нормандия и завладяването на Англия.

    Между другото:
    http://ivo.bg/2015/10/24/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0/
  • 38 ХайХой

    0 0 Отговор
    И кво сега... шведска тройка или руска тройка?! Язе залагам на секса...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Де юре":

    има татари дето остатъците им се върнаха основно след разпадането на ссср, но другите групи като българи гърци италянци дето живяха в крим след 1944 година ги отнема,заедно с татарите .татарите от асолютно мнозинство при идването на руснаците за 100-120 години бяха прочистени до кокал,върнаха се като се появи независима украина.
  • 41 сергей

    1 0 Отговор
    здравейте всички.аз съм бесарабский българин с многото роднини в украина и крим ,искам да развея митовете за крим и самата украина.президента на украина избива собствен народ в Донецк и Луганск за сметката на украйнцити ,облагая с данък война мирното население.и с тези пари засилва братоубийство в цялата украйна.А за крим просто няма смисъл да са говори този полуостров 25 години бил нарошно незамарен дайзбягат хората и дабъде разделен междо четерте алигарха в укайна,в този список и най бедния презедент на украйна.P.S.простете за мой български
  • 42 hellmaker

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "КТК":

    Преди 100 години е създадена фантазията ти. Прочети малко за Украйна,още повече ,че имаш рода.. Не пиши ПРОСТОТИИ от незнание. В БГ съм говорил с няколко украинци и всички се дразнят,като ги питаш: Руснаци ли сте? Не знам родата ти там каква е и какво са ти обяснявали,но ако са преселени българи,които не се интересуват от история, недей да каканижеш неориентираните си мненийца . Човека подробно е написал обяснения в отговор 8. Вземи та прочети. Повече чети,по-малко пиши. И запомни .