24 Септември, 2016 21:35 1 774 6

Орбан: Да създадем бежански град в Либия

  • виктор орбан-
  • бежанци-
  • ес

Той настоява за нова политика на ЕС спрямо страната

Унгарският премиер Виктор Орбан призова ЕС да създаде огромен град в Либия, в който да бъдат настанявани бежанците от Африка, съобщи „Ройтерс“.

Орбан говори след срещата на върха на ЕС във Виена, в която бяха обсъждани варианти за справянето с бежанската криза.

Той призова за сключване на споразумение с трети страни, където да бъдат разселвани имигрантите. Той отново подчерта нуждата от пълен контрол върху външните граници на ЕС.

Голяма част от бежанците, пресичащи Средиземно море, идват точно от Либия.

„ЕС се нуждае от нова политика спрямо Либия. Либийският бряг се използва като отправна точка, от която да се отпътува към Европа. Там няма държава, която да спре това. Ако стабилизираме Либия, ще можем да създаде един голям бежански лагер на брега на Средиземно море“, заяви Орбан. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 геш

    0 0 Отговор
    тоя па друг луд защо град? на тех им требва държава
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тука говорим за град-държава и вече съм подал документи за кмет.
  • 3 1000000000000000000000000000000000000000

    0 0 Отговор
    Тоя много добре знае че това няма как да стане , явно е играе с Меркел , то трябва да има един да се прави на недоволен .
  • 4 toma por kulo

    0 0 Отговор
    ne be sled 100 godini kakto izglejda 6te komandva islqma v evropa s tova tempo skoeto idvat bejanzite s 5-6 deza 4estito
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Унгария е малката страна, която се опитва да води независима от големите сили политика и да си гледа интереса. Браво! Проблема, е че ест. никой няма да й обърне внимание, но самия факт, че успяха да се оградят и предпазят от "мароканските" скакалци толкова бързо е похвален!
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Орбан ,както винаги посочва правилното решение на проблемите ,създадени от други "велики" нации. Тоест нещата да се върнат назад ,към времето когато диктаторските, и в същото време светски режими ,бяха стена за пол. и иконом. емигранти. И Либия играеше своята основна роля в това, по географски и икономически причини.Добре би било ,тази държава да ги прибере и да ги изхранва с богатите си запаси от нефт. Така както е било някога. Само,че тези които сега и присвоиха нефтените кладенци,дали биха били съгласни.Някога когато започнаха да бомбандират Кадафито,той се обърна с думите-Вие сте луди ,днес вие бомбандирате стената ,която ви пази от нахлуване в Европа.
Новини по държави: