Last news in Fakti

27 Септември, 2016 08:04 1 278 0

Изхвърча вратата на руски влак в Австрия

  • влак-
  • врата-
  • австрия

Блокирана е железопътна линия

Железопътен инцидент в Австрия причини затруднения в предвижването по линията до Франция, съобщи Life Новости.

Инцидентът се е случил в района на Долна Австрия. Там е изхвърчала вратата на пътнически влак, пътуващ по линията Москва – Ница. Влакът е руски. Това бе съобщено от „Австрийски федерални железници.

Инцидентът е станал, докато влакът е преминавал през тунел с пълна скорост. Всички 300 пътници са били евакуирани. Движението по линията е преустановено. Това е причинило забавяне на експрес по линията Виена – Хамбург.

В момента експерти установяват причината за инцидента. Смята се, че врата може да е излетяла заради голямата въздушна маса в тунела, образуваща се при преминаване на влак на пълна скорост. Тя образува ударна вълна и вакум.

Руски инженери също са отпътували към мястото на събитието. Те ще работят по установяването на причината за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: