27 Септември, 2016 23:30 4 643 1

Мистериозен сигнал от далечния Космос

  • наса-
  • пулсар-
  • космос

Вероятно става дума за класически случай на пулсар - тип пинг-понг.

Това е един класически случай на пулсар (неутронна звезда) - тип пинг-понг. Подобни, периодично повтарящи се радио залпове от Космоса може да са резултат от сблъсък на неутронна звезда с астероид в далечна звездна системи. Те са изключително редки и по тази причина учените ги определят като тайнствен феномен.

Миналата година астрономите в обсерваторията Аресибо в Пуерто Рико обаче докладваха, че техният брой се е увеличил многократно. Това още повече увеличава мистерията по въпроса.

Други учени обаче твърдят, че няма нищо странно. Според тях този тип повтарящи се сигнали не могат да бъдат уловени, защото земните телескопи все още не са достатъчно чувствителни.

Продължават и споровете по въпроса какво причинява мистериозните сигнали. Според екип от учени от университета в Нанджинг, Китай, решението е просто – група пулсари си играят на блъскащи колички в далечен астероиден пояс. Звучи интересно, но все още няма доказателства, че е истина.

Накратко, ние все още не знаем какво причинява пинг-понг сигналите. Мистерията продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пъпеш

    0 0 Отговор
    Ххххх