Last news in Fakti

28 Септември, 2016 11:38 1 674 0

Семейство Клинтън на погребението на Шимон Перес

  • шимон перес-
  • папа-
  • политици-
  • израел-
  • погребение-
  • клинтън

Шимон Перес ще бъде погребан в петък в Ерусалим

Семейство Клинтън на погребението на Шимон Перес - 1
Снимка: БТА/ AP

Световни лидери ще присъстват на петъчното погребение на Шимон Перес, съобщи „Ерусалим поуст“.

Бившият израелски президент почина на 93-годишна възраст в компанията на най-близките си хора, които бяха с него в последните му мигове.

Шимон Перес е една от най-ярките политически фигури в световен мащаб за последните десетилетия. Последно сбогом с него ще си кажат редица световни лидери.

Американският президент Барак Обама и британският принц Чарлз са сред политическия елит, който ще бъде на погребението. Семейство Клинтън също са потвърдили, както и френският президент Франсоа Оланд и германският държавен глава Йоахим Гаук. Очакваше се и папа Франциск да се сбогува с Перес, но от Ватикана обявиха, че той няма да присъства на церемонията.

Шимон Перес ще бъде погребан в Ерусалим. Десетки лидери изразиха своите съболезнования на близките на починалия държавник.

Франсоа Оланд заяви, че е загубил „лоялен приятел на Франция“, докато бившият американски президент Бил Клинтън заяви, че „той е бил гений с голямо сърце“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА