29 Септември, 2016 22:12 1 365 0

Каталуния сънува независимост

  • каталуния-
  • независимост-
  • испания-
  • отделяне

Карлес Пучдемон обещава референдум за отделяне от Испания догодина

Каталуния сънува независимост - 1
Снимка: БТА/АР

Парламентът на Каталуния гласува вот на доверие на Карлес Пучдемон, председател на правителството на автономната испанска област, предаде ТАСС.

Той беше подкрепен от 72-ама от 135-те депутати. За него гласуваха групите на „Заедно за ДА“ и “Кандидати за народно единство“, които водят политика за отделяне от Испания. Депутатите от всички останали парламентарни групи не подкрепиха вота на доверие. Преди това регионалният парламент отхвърли предложения от правителството бюджет на областта. 

Карлес Пучдемон беше избран за премиер на Каталуния в началото на тази година, след като "Кандидати за народно единство" сне подкрепата си от предшественика му Артур Мас. Главното обещание на Пучдемон е да произведе през есента на следващата година референдум за независимостта на Каталуния. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: