Last news in Fakti

30 Септември, 2016 07:40 1 263 0

Тръмп май нарушил ембаргото срещу Куба

  • доналд тръмп-
  • ембарго-
  • куба
Тръмп май нарушил ембаргото срещу Куба - 1

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп получи удар под кръста в разгара на кампанията си за Белия дом. Сп. „Нюзуик” разкри, че той е нарушил ембаргото срещу Куба. Това е станало през 1998 г.

Тогава неговата компания „Тръмп хотелс” е похарчила най-малко $ 68 000 на Острова на свободата, за да разследва възможностите за правенето на бизнес.

Аз никога не съм имал бизнес в Куба. Този човек има твърде лоша репутация като репортер. Вижте статуята му. Той е написал нещо за мен в Куба. Аз никога не съм правил нещо в Куба.  Аз никога не съм търгувал в Куба, заяви пред американски телевизии Доналд Тръмп. Той е в Ню Хемпшир в опит да привлече гласовете на колебаещите се.

Разкритията на „Нюзуик” могат да попречат на Тръмп да привлече ключовите гласове на кубинските емигранти, живеещи във Флорида, коментира в. „Вашингтон пост”. За тях се бори и кандидатът на демократите Хилари Клинтън.

През последните месеци Тръмп атакуваше президента Барак Обама за неговата политика за сближаване с Куба. Живеещите във Флорида кубинци са едни от най-пламенните поддръжници на запазването на ембаргото срещу Хавана.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА