30 Септември, 2016 15:11 2 760 0

Техническа неизправност спряла камиона в Ница, а не полицията

  • франция-
  • ница-
  • неизправност-
  • полиция-
  • атентат-
  • камион

Необходими са били 4 минути и 17 секунди, за да бъде убит шофьора

Техническа неизправност спряла камиона в Ница, а не полицията - 1
Снимка: БТА/ AP

Неизправност на возилото е сложило край на смъртоносния рейд в Ница, а не намеса на полицаите. Това сочи доклад, разпространен от френския канал TF1.

В средата на месец юли бе извършен терористичен атентат във френския курорт Ница, при който бяга прегазени 86 души. Камион се вряза в тълпата, разхождаща се по английската алея в града.

Шофьорът Мохамед Булел бе застрелян от силите за сигурност. Докладът от трагичните събития обаче сочи, че са били необходими четири минути и 17 секунди, за да бъде спрян убиеца. Първоначално се твърдеше, че е бил застрелян за 45 секунди.

Отговорност за кървавия удар пое джихадистката групировка „Ислямска държава“. Френската полиция задържа осем души, заподозрени в съучастие. Те са осигурили логистична подкрепа на Булел, както и огнестрелно оръжие.

Полицията в Ница обяви след атаката, че шофьорът на камиона открил стрелба, преди да бъде убит от силите за сигурност.

Франция бе разтърсена от атентата месеци, след като при координирани атаки бяха убити 130 души в столицата Париж. Отговорност за тях пое „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: